Dhaptar Sereal

Artikel Sereal

Babagan Sereal

cereals

Biji-bijian ngisi awak kita karo karbohidrat, protein, mineral, vitamin, serat tanduran, utawa serat.

 

Ing komposisine, sereal ngemot kompleks mikro-lan makroelement sing tanggung jawab kanggo fungsi normal kabeh organisme. Dheweke ora mung nglegakake keluwen lan menehi energi, nanging uga mbantu proses asimilasi panganan.

Keuntungan sereal

Sereal sing paling umum yaiku millet, oatmeal, soba, nasi. Paling asring, bubur sing enak disiapake, ditambah karo sup, kaserol, lan cutlet.

Sereal ngemot kabeh kompleks vitamin (A, C, B, E), mineral (fosfor, kalium, seng), lan bahan-bahan ballast sing diarani ngresiki usus lan racun.

Contone, millet kaya karbohidrat lan protein sing gampang dicerna, nanging ing wektu sing padha kalori kurang. Nyuda tingkat kolesterol getih nambah kekebalan awak lan normalake metabolisme. Semolina migunani banget kanggo usus ngisor: ngresiki lendir, racun, lan racun.

Gandum barley ngemot serat, antioksidan alami, enzim, vitamin A, PP, E, lan D, lan macem-macem mineral (magnesium, fosfor, kobalt, seng, mangan, besi, molibdenum, yodium, bromin, nikel). Nambah kakebalan duwe efek sing migunani kanggo sistem saraf, otot, lan sirkulasi.

Oatmeal kaya serat larut, asam amino, minyak esensial, vitamin klompok B, E, lan K. Groat nguatake kabeh jaringan awak, nambah fungsi otak, ngatasi lemes lan stres, lan ngresiki kolesterol getih.

Mbebayani sereal

Sereal ngemot pati, lan bocah ing umur 2 taun ora duwe enzim khusus sing ngolah, mula sereal ora cocog kanggo panganan bayi.

Uga, ing sereal, zat sing mbentuk asam bisa ngasemi awak lan nyebabake asamosis (pergeseran keseimbangan asam-basa ing awak). Mula, disaranake ganti bubur karo sayuran.

Ora ana kalsium ing sereal. Yen sampeyan mangan sereal kanggo wektu sing suwe, mula bisa uga ana masalah sendi, untu, kuku, rambut — pratandha kekurangan kalsium pisanan: mual, mutah, gampang nesu, lan lemes.
Cara milih sereal sing pas
Nalika milih sereal siji utawa liyane, sinaoni penampilane. Werna kudu cocog karo standare. Yen pari, mula pari-parian sing apik putih, millet kuning, lan liya-liyane.

Ing produk sing berkualitas, sampeyan ora bakal bisa ndeleng impurities, sampah, utawa jamur asing, uga biji-bijian sing remuk lan rusak. Uga, sereal ora duwe ambu sing ora enak (kajaba buckwheat), mula kudu dipikirake yen aroma sereal tetep netral. Yen sampeyan rumangsa "ambu ora enak", bahan kimia wis ditambahake, utawa produk bakal rusak.

Aja lali deleng tanggal produksi lan tanggal kadaluwarsa sereal lan priksa kencengane bungkus.

Ninggalake a Reply