Kalkulator Kalori ngidini sampeyan ngetung jumlah energi sing dibutuhake saben awak saben dinane adhedhasar dhuwur, bobot, lan aktivitas fisik. Uga, kalkulator versi kalori iki, minangka asil saka pitungan, bakal menehi jumlah kalori sing dibutuhake kanggo ngilangi bobot, nambah bobot, njaga bobot, uga nambah bobot awak kanthi cepet, lan ngilangi bobot awak sing ekstrem.

 
Imperial
Metrik
Informasi dhasar
Tahap Kegiatan
gol
Asil sampeyan:
0
kalori / dina

Sampeyan bisa ngetung asupan kalori saben dina miturut rong cara sing beda. Salah sawijining sing paling modern, miturut formula Mifflin-Saint Geor, asale ing taun 2005. Lan sing paling lawas, nanging isih populer ing kalangan ahli nutrisi ing jaman saiki, formula Harris-Benedict, sing dingerteni wiwit taun 1919.

Kalkulator kalori online

kalkulator kalori

Kaping pisanan, kalkulator migunani kanggo wong sing bakal ngawasi pola diet lan ngetung kalori supaya bisa ngilangi bobot awak sing berlebihan lan njaga bobot awak normal ing mbesuk. Kontrol kalori minangka salah sawijining cara sing paling efektif kanggo ngilangi bobot awak. Meja online iki bakal nggawe proses iki trep lan cepet.

Kalkulator kalori uga migunani kanggo atlet, binaraga. Cocog kanggo penggemar fitness sing pengin ngontrol jumlah protein, lemak, lan karbohidrat ing menu. Contone, bangunan otot kanthi bantuan situs iki bisa migunani kanggo nyipta menu diet protein. Lan kanggo sing diarani "pangatusan" (proses penurunan bobot cepet), sampeyan bisa nggawe menu kanthi isi karbohidrat sing sithik.

Dadi, situs iki uga bisa dadi tujuan referensi murni. Sejatine, iki minangka tabel kalori panganan online, sing dipecah miturut kategori. Yen sampeyan ora prelu nggawe menu nanging kudu ngerteni pirang-pirang kalori ing produk tartamtu, mula saranake sampeyan supaya telusuran cepet ing basis panganan ing sisih paling ndhuwur.

Kalori saben dina

Ora ana norma asupan kalori saben dina lan sing ditampa sacara universal. Miturut Rekomendasi Organisasi Kesehatan Dunia, "Asupan energi (kalori) kudu imbang karo pengeluaran energi. " Mula, asupan kalori masing-masing gumantung, dhisik kabeh, babagan pakaryan sampeyan, level aktivitas fisik, jenis kelamin, umur, lan sawetara faktor liyane.

Nanging, ing internet sampeyan bisa nemokake akeh tabel lan kalkulator sing ora dingerteni, menehi informasi babagan tarif saben dinane, miturut omongane uwong adhedhasar sumber sing sah. Kita yakin manawa kualitas informasi iki luwih bisa dipertanyakan.

Cara sing paling dipercaya kanggo nemtokake kabutuhan kalori masing-masing yaiku pitungan biasane babagan nilai energi panganan sing sampeyan konsumsi sajrone awan (utawa pirang-pirang dina). Cukup tulisake rasio saben dina biasane ing kertas. Tulisen apa lan pinten panganan sampeyan sajrone awan. Sampeyan bisa langsung ngetung konten Kalori nggunakake informasi saka label produk lan nggunakake situs web. Ngelingi yen sampeyan sehat lan bobot awak ora bisa owah karo diet sing ana saiki. Asil bisa dianggep norma saben dina kanthi kondisional.

Kanggo ngilangi bobot sawise nggunakake kalkulator kalori, sampeyan kudu nyuda jumlah energi saben dina kanggo diet. Nalika njaga gaya urip sing padha, bakal ana defisit kalori sethithik amarga biayane tetep padha. Iki bakal nyebabake kobongan cadangan lemak kanthi bertahap.

Apa sing kudu dadi defisit iku sampeyan dhewe. Kita menehi saran supaya ora nambah kanthi cetha, amarga ora bakal ngasilake sing apik. Kurangi asupan kalori kanthi alon lan bobote alon-alon. Kanthi cara iki, sampeyan ora usah nyiksa awak dhewe lan banjur frustasi. Lan mesthine, sampeyan menehi saran supaya sampeyan takon karo dhokter utawa ahli diet sing mumpuni sadurunge nggawe pangowahan diet.

Cara milih jinis beban sing bener kanggo ngetung tingkat kalori

Formula kasebut nganggep enem opsi mbukak - saka minimal nganti dhuwur banget. Ora mung latihan, nanging uga kegiyatan liyane: mlaku-mlaku, nggarap omah. Kanggo tokoh sing dipikolehi cocog karo kasunyatan, penting ora nambah karakteristik kasebut.

Pilih beban minimal yen sampeyan kerja ing kantor, aja olahraga, lan luwih seneng ngentekake sore lan akhir minggu ing komputer, tinimbang mlaku-mlaku.

Parameter "cahya" cocog kanggo sing kerja ing omah, mlaku karo segawon, kadang milih mlaku-mlaku tinimbang ngeterake, lan sok olahraga.

Beban moderat tegese sampeyan olahraga 3 nganti 5 kaping seminggu. Nalika ing wektu luang, turon ing kursi lan mlaku, nindakake tugas saben dinane.

Beban kerja sing aktif nyaranake sampeyan olahraga olahraga 6-7 kaping seminggu - utawa 3-5, nanging tugas sampeyan tenaga kerja fisik.

Beban sing dhuwur banget biasane kanggo wong sing olahraga 2 kali saben dina utawa olahraga, lan kerja kanthi fisik, nanging ing wektu sing padha aja lali karo jinis kegiatan liyane.

Apa sing kudu ditindakake karo asil kalkulator kalori

Kalkulator nuduhake pirang-pirang kalori sing kudu dikonsumsi kanggo njaga bobot awak lan ngilangi bobot awak - aman utawa cepet.

Kanthi konservasi bobot, kabeh wis jelas. Nyuda bobot luwih angel. Pancen nggodho mangan sethithik supaya bisa ngilangi bobot awak kanthi luwih cepet. Pendekatan iki wis mbuktekake sacara ilmiah akibat negatif. Diet sing luwih kenceng, sampeyan ora bisa tetep tetep. Ana bebaya gedhe yen sampeyan bakal ngeculake, kanthi sistematis, lan iki bakal ngilangi kabeh upaya. Yen sampeyan bali menyang cara urip sing biasane sawise watesan sing angel, kilo uga bakal bali. Lan dheweke bakal nggawa kanca-kanca. Kajaba iku, ngilangi bobot awak kanthi cepet bisa nyebabake masalah kesehatan. Iki kalebu batu empedu, kekurangan nutrisi, ora normal menstruasi, lan rambut rontog.

Yen sampeyan pengin ngindhari akibat negatif, fokusake nomer sing disaranake kanggo ngilangi bobot awak sing aman. Ngitung bobote bobot cepet isih cukup aman, nanging butuh disiplin lan toleransi saka sampeyan: larangan iki ora gampang kanggo kabeh wong. Luwih becik ora ngetrapake angka iki.

Cara Ngitung Kalori Pangopènan | 2 Cara