Dhaptar Rempah-rempah

Artikel Rempah-rempah

Bab Rempah-rempah

Rempah-rempah

Bumbu minangka bahan tambahan rasa sing bisa ngubah rasa ngombe, produk utawa sajian. Ing jaman biyen, rempah-rempah kasebut regane kaya emas.

 

Ing saindenging jagad iki ana udakara satus jinis rempah-rempah: uyah, anise, wijen, cengkeh, kapulaga, vanila, kayu manis, lan liya-liyane. Bumbu digunakake kanggo nggawe sup, daging lan iwak, lan omben-omben.

Mupangate bumbu

Saben rempah-rempah asale saka sayuran lan duwe sifat sing migunani.

Contone, jahe digunakake kanggo nyegah lan ngobati selesma, penyakit sistem pernafasan, uga kanggo normalisasi metabolisme ing awak.

Saffron nguatake sistem kardiovaskular, normalake tekanan getih, lan nyuda tingkat kolesterol getih. Mrica abang lan ireng nyebar getih lan nyegah perkembangan kanker, netralake efek tembakau ing awak.

Kayu manis minangka antidepresan alami. Iki ngilangi swasana ati sing ora apik, depresi, nada awak lan mbantu nyingkirake selulit.

Armant lan ketumbar dianjurake kanggo wong sing ngalami diabetes mellitus, rempah-rempah kasebut nyuda gula getih lan normalake tekanan getih. Wijen apik kanggo weteng: ngresiki tembok usus saka lendir lan racun.

Mbebayani saka bumbu

Kontra utama kanggo rempah-rempah yaiku intoleransi individu, amarga alergi kasebut katon.

Rempah-rempah sing kurang apik, bahan kimia sing ditambahake nalika ditanduri rempah-rempah, bisa nyebabake cilaka. Sampeyan kudu ngati-ati banget karo bumbu toko, sing dituduhake manawa iki rempah-rempah kanggo daging, salad, utawa iwak. Umume, bumbu iki ora wajar.

Uga, bumbu ora bisa dikonsumsi kanthi jumlah akeh. Sangu saben dina kanggo wong sing sehat ora luwih saka 5-6 gram saka siji jinis bumbu.

Bumbu minangka iritasi sing kuat sing bisa nggawe sampeyan rumangsa luwih ala. Contone, bijak lan kayu manis nyebabake kejang. Saffron dikontraindikake ing wanita sing hamil, ana risiko keguguran.

Rempah-rempah dikontraindikake kanggo wong sing nandhang asma bronkial lan cystitis. Sampeyan uga ora bisa nggunakake rempah-rempah yen ngombe obat. Contone, kari netralake aspirin.

Sampeyan uga kudu ati-ati karo mrica abang. Yen bumbu sing panas ngalami retina lan wong kasebut ora ditulungi wektu, dheweke bisa uga ora bisa ndeleng maneh.
Cara milih bumbu sing pas
Babagan sing kudu digoleki nalika milih rempah-rempah yaiku integritas lan kenceng paket. Pilihan sing cocog yaiku kardus kaca utawa kenthel, sing ora entuk kelembapan berlebihan.

Pilih bungkus bumbu cilik, supaya sampeyan bisa cepet nggunakake produk tanpa ngrusak. Sadurunge tuku, priksa tanggal kadaluwarsa bumbu lan sinaoni komposisine. Kanthi kendel ujar ora kanggo perasa lan pengawet.

Yen bisa, sinaoni sifat-sifat njaba bumbu kasebut. Mesthi ora ana sampah, partikel berlebihan, gumpalan, jamur, lan ambu ora enak.

Kondisi panyimpenan. Supaya bumbu ora adoh saka cahya lan kelembapan, ing suhu ruangan ing gelas utawa wadhah kayu. Rempah-rempah urip nganti telung taun.

Komentar ahli

Seasonings can be roughly divided into natural, synthetic, and mixed. Available with artificial antioxidants, dyes, flavor enhancers. We are talking about natural ones, obtained by centuries of proven methods – drying, grinding, extraction, and so on. Such seasonings improve, enrich, and make the taste of familiar food unusual. With their help, you can get a large number of dishes with different tastes.

Panambah rasa alami sing kuat yaiku uyah. Thanks kanggo rempah-rempah, kita bisa nyuda uyah. Bumbu dianjurake kanggo wong sing ngalami hipertensi. Dheweke nyuda puffiness, mbusak cairan sing berlebihan ing awak. Rempah-rempah duwe sipat anti-inflamasi lan antimikroba. Dheweke nambah motilitas gastrointestinal lan nyepetake pencernaan. Iki efek sing migunani ing sistem kardiovaskular: nyepetake sirkulasi getih.

Capsaicin, sing ditemokake ing mrico abang, dianjurake kanggo wong sing kabotan lan diabetik. Mbenakake pencernaan, ora ngidini kolesterol suwe. Yen nggunakake kayu manis kanthi nambah ing tèh utawa kopi, kita uga bakal nyuda isi gula. Bumbu mbebayani tumrap intoleransi individu kanggo bahan kasebut. Banjur ana gejala dyspeptic, gastritis, gangguan gastrointestinal.

Ninggalake a Reply