Dhaptar Woh-wohan

Artikel Woh

Babagan Woh-wohan

woh-wohan

Woh-wohan minangka salah sawijining sumber vitamin lan nutrisi sing paling sugih. Iki asring digunakake ing macem-macem panganan, amarga ora akeh kalori, mbantu keluwen lan duwe sipat panganan - "pembakar lemak"

 

Woh minangka elemen penting nutrisi sing tepat. Kanggo panganan sing lengkap, penting mangan panganan sing ditandur. Kita bakal ngerti apa mupangate woh-wohan lan cara supaya ora cilaka ing awak.

Mupangate woh-wohan

Woh minangka sulih kanggo gula lan permen sing ora sehat. Saliyane fruktosa, sing menehi woh rasane legi, uga ngemot serat, sing pengaruhe migunani tumrap fungsi saluran gastrointestinal.

Sawetara woh-wohan mbantu njaga swasana ati sing apik lan gampang pulih saka kahanan depresi amarga bahan-bahan khusus ing komposisi.

Konsentrasi serat lan vitamin ing kulit bisa luwih dhuwur tinimbang ing pulp. Mula, akeh woh-wohan sing luwih sehat kanggo dipangan nganggo kulit.


Cilaka woh

Woh kudu dikonsumsi kanthi moderat. Yen ora, hipervitaminosis, alergi, lan gangguan pencernaan bisa tuwuh. Kelebihan jeruk nyebabake kerusakan enamel untu lan bisa nyebabake gastritis utawa tukak amarga konsentrasi asam sing akeh. Ing kasus penyakit saluran gastrointestinal, woh-wohan seger kudu diganti karo sing diolah kanthi termal - iki nyuda keasaman ing komposisi lan nggampangake proses asimilasi. Nalika nyiyapake kompot, woh-wohan panggang, selai, gula kudu ditambahake kanthi winates.

Woh-wohan asring kalebu ing panganan kanthi macem-macem panganan, nanging sawetara woh-wohan sing akeh kalori. Contone, gedhang akeh protein, lan lemon asem duwe konsentrasi gula luwih dhuwur tinimbang stroberi. Ngonsumsi woh-wohan sing akeh banget, utamane sing asem, nambah sekresi jus lambung, sing bisa uga nambah rasa luwe. Panganan woh jangka panjang bisa ngrusak awak, mula woh-wohan kasebut kudu diganti karo panganan liyane supaya diet tetep lengkap.

Mangan woh-wohan lan panganan liyane ing wektu sing padha bisa nyebabake fermentasi ing weteng lan usus, nyebabake weteng lan weteng lara. Luwih becik mangan woh-wohan kanthi kapisah saka panganan liyane lan esuk.

Sampeyan uga kudu ati-ati nalika ngombe jus buah. Amarga bahan pengawet lan aditif sing mbebayani ing jus rangkep, disaranake ganti nganggo jus sing anyar ditetes. Nanging panggunaan kudu diwatesi. Jus klempakan ngemot luwih akeh vitamin lan asam tinimbang sing bisa dikonsumsi kanthi wujud woh-wohan, mula ana bebaya ngluwihi sangu saben dinane kanthi ora sengaja lan nyebabake alergi utawa gastritis.

Cara milih woh sing pas

Sing paling migunani yaiku woh-wohan mangsan sing mateng ing kahanan alami ing lemah. Ing woh-wohan omah kaca, konsentrasi nutrisi luwih murah, lan tingkat macem-macem racun luwih dhuwur amarga panggunaan pupuk. Sampeyan uga mbebayani yen tuku woh-wohan saka dalan gedhe utawa thukul ing kahanan lingkungan sing ora nyenengake, amarga woh-wohan nyerep racun saka lemah, banyu lan udara.

Pilih woh-wohan sing wis mateng, woh-wohan sing durung mateng bisa nyebabake weteng sing lara. Woh-wohan kudu rata, bebas saka wilayah sing rusak lan tandha penyakit lan bosok.

Saliyane woh-wohan seger, woh-wohan beku lan garing tanpa gula, garing ing srengenge utawa ing pengering khusus, migunani. Umume vitamin disimpen ing bentuk iki.

Ninggalake a Reply