Dhaptar jinis daging

Artikel Daging

Babagan daging

Meat

Daging minangka panganan sing disenengi ing pirang-pirang kulawarga, utamane ing wilayah sing adhem. Kita bakal ngerti jinis daging apa, cara milih produk sing paling apik, sepira kerepe panganan panganan daging

 

Daging minangka kategori produk sing jembar, jaringan otot kewan apa wae sing bisa diolah lan disiapake kanthi macem-macem cara. Pangolahan sing tepat penting banget, amarga uga daging sing sehat bisa diowahi dadi panganan sing mbebayani tumrap kesehatan.

Sing paling penting ing daging yaiku protein kewan sing akeh banget. Iki kalebu asam amino, sawetara sing prelu banget kanggo awak.

Gumantung saka jinis daging, cara nyiyapake lan uga umur kewan, sifat-sifat kasebut uga beda-beda. Jinis utama daging: abang, putih lan olahan (asap, garing, lsp).

Daging abang ngemot akeh wesi, amarga wernane duwe warna iki. Kalebu daging sapi, daging rusa, daging babi, wedhus, daging jaran. Daging putih luwih akeh kanggo diet lan dicerna, nanging ora ana zat zat zat besi. Iki umume daging unggas - pitik, angsa, kalkun.
Daging olahan lan panganan olahan sing kontroversial banget - sosis, sosis, lan panganan istimewa liyane. Pangolahan kaya ngono ngungkapake rasa daging sabisa-bisa, nggawe cerah lan "kecanduan" amarga akeh uyah, rempah-rempah lan aditif liyane. Ing jumlah sithik, produk kasebut ora bakal cilaka, nanging nalika milih daging sing diproses, sampeyan kudu ngati-ati. Ana ing rasa sing bisa mbebayani.

Keuntungan daging

Saliyane protein sing larang regane, daging bisa uga kasedhiya karo vitamin B. Dheweke perlu kanggo kerja harmoni kabeh sistem awak. Dheweke melu pembentukan sel getih, ing proses metabolisme, ing otak.

Ana akeh seng lan selenium ing daging. Dheweke ndhukung sistem kekebalan lan duwe efek antioksidan. Selena paling akeh ditemokake ing daging unggas.

Fosfor penting kanggo jaringan balung, tanggung jawab kanggo kerapatan. Kurang fosfor, balung bisa dadi rapuh, osteoporosis lan lengkungan tulang punggung tuwuh. Mangan protein hewani kanthi rutin kabukten bisa nyuda resiko patah tulang nganti 70%. Kurang saka daging ing panganan, wanita sing ngalami menopause asring ngalami perubahan degeneratif ing jaringan tulang.

Daging, utamane daging abang, dikenal amarga bisa nglawan anemia. Iki bisa uga amarga wesi lan vitamin B, sing dibutuhake kanggo sintesis sel getih abang. Ngonsumsi daging kanthi rutin kanthi praktis negesake risiko anemia B12 lan anemia kekurangan zat besi.
Panganan daging perlu banget kanggo atlit, bocah lan wong sing pulih saka operasi lan ciloko parah. Protein nyumbang kanggo sintesis asam amino dhewe lan pangembangan otot, sing bisa nglindhungi saka ora ana jaringan otot. Atrofi otot nggawe wong ringkih, lemes, lan nyebabake patologi serius liyane.

Mbebayani daging

Penting dipikirake karakteristik lan watesan kesehatan sampeyan dhewe. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu takon karo dokter. Amarga ing sawetara penyakit (contone, asam urat), daging dilarang, malah produk sing paling dhuwur bisa mbebayani.
Asring, daging nyebabake reaksi alergi, utamane daging babi. Mungkin alergi kasebut ora mung kanggo panganan daging, nanging kanggo menehi panganan aditif lan antibiotik sing diwenehake marang kewan ing peternakan kasebut. Amarga iku, kudu menehi daging kanggo bocah kanthi sethithik lan tliti kanthi tliti. Luwih becik diwiwiti kanthi jinis diet - terwelu, kalkun.

Kabeh apik nalika moderat, lan daging ora ana gandhengane. Wis kabukten manawa asring ngonsumsi daging abang, utamane daging goreng, nyebabake kanker ora mung ing kerongkongan, weteng lan usus, nanging uga kelenjar prostat, ginjel lan uga susu.

Para ilmuwan ing Swiss wis mbuktekake manawa ana gandhengane karo daging sing diolah (sosis, sosis) lan penyakit jantung lan pembuluh getih, uga diabetes tipe 2. Sawetara ahli malah nyebutake tokoh - risikone mundhak nganti 40%. Maneka panganan daging olahan asring ngemot pewarna, penambah rasa, lan protein kedele. Iki mengaruhi kesehatan ing umume, dadi sampeyan kudu sinau kanthi tliti babagan komposisi kasebut.

Uga, panganan sing ora dikontrol kanthi cepet bisa nyebabake obesitas lan gangguan usus. Amarga daging minangka produk kalori sing cukup dhuwur.

Cara milih daging sing pas

Luwih becik tuku daging adhem saka pabrikan sing dipercaya. Daging kaya ngono bakal entuk mupangat paling gedhe ing bentuk rebus, rebus lan panggang. Pilihan sing paling ala kanggo masak sajian daging yaiku nggoreng minyak. Sajrone proses masak, akeh senyawa beracun sing dibentuk. Sawetara wong bisa dietralisir - mula tradhisi mangan panggang nganggo segelas anggur dadi adoh, amarga bisa ngrusak sawetara racun. Nanging sisa karsinogen isih ana, mula luwih becik ora nggodha nasib.
Sampeyan ora kudu mangan daging sing mentah utawa ora mateng, amarga larva parasit tetep ana ing bentuk iki. Sanajan beku awal ora bisa mateni kabeh cacing.

Sampeyan kudu ati-ati banget nalika milih panganan daging: sosis, pates, ham, lsp. Produk setengah jadi sing apik ora mbebayani, nanging uga bakal larang banget. Mula, kanggo ngirit dhuwit, akeh pabrike nggunakake limbah daging, protein nabati, lan rasa. Iki ngidini sampeyan nyuda biaya produk lan, kanthi bantuan aditif buatan, rasane bisa narik kawigaten. Nalika nyinaoni komposisi kasebut, pilih panganan daging ing endi, kajaba daging lan rempah-rempah, ana minimal bahan ekstrane.

Ninggalake a Reply