Dhaptar Kacang

Artikel Kacang-kacangan

Babagan Kacang

Nuts

Kacang-kacangan minangka panganan bergizi sing akeh lemak, protein, lan vitamin. Kanggo vegetarian, kacang minangka produk sing ora bisa diganti sing bisa ngganti unsur diet sing ilang sajrone pasa lan diet.

 

Kacang-kacangan luwih maju tinimbang panganan liyane kanthi kandungan vitamin, mineral, lemak, lan protein sing migunani. Sekaligus, lemak ing perkakas yaiku sayuran lan luwih ora nyebabake cilaka jantung lan pembuluh getih tanpa nambah kolesterol.

Manfaat kacang

Kacang minangka alternatif kanggo daging yen, amarga ana sebab, protein kewan ora kalebu ing panganan.

Keuntungan kacang ing pola diet uga wis ditaksir - sanajan kandungan kalori sing akeh, lemak saka woh-wohan kasebut ora diserep kanthi lengkap, lan asam omega-3 nyuda rasa seneng gulali. Uga, kacang-kacangan nyumbang kanggo ngilangi racun lan racun. Kacang-kacangan nglegakake kanthi cepet lan dadi cemilan sing enak.

Kacang ngemot zat sing mbantu ngatasi depresi, nyuda efek mbebayani saka stres lan ketegangan saraf. Mula, penting banget kanggo mangan kanggo wong sing melu kerja mental. Kacang minangka panganan sing apik kanggo otak.

Minyak alami sing diekstrak saka kernel digunakake kanthi aktif ing kosmetologi minangka perawatan herbal kanggo kulit, kuku, lan rambut.

Sing cilaka saka perkakas

Kacang minangka panganan alergen. Sampeyan kudu nyoba jinis kacang sing anyar kanthi ati-ati, mangan ora luwih saka sawetara potong, banjur ngawasi reaksihe, luwih-luwih yen wong kasebut alergi.

Kabeh jinis kacang kalebu kalori sing akeh banget: regane energi kalebu 500 nganti 700 kcal saben 100 gram. Kanthi obesitas, sampeyan kudu ngawasi dosis, utamane, lan ora ngluwihi. Jumlah normal saben dina yaiku sithik. Kacang cukup gawe ketagihan lan gampang dipangan, mula luwih becik disisihake sadurunge.

Keracunan karo kacang sing kurang kualitas uga bisa ditindakake. Contone, almond sing durung mateng bisa beracun amarga ngemot sianida, dene kacang liyane bisa diserang jamur sing ngasilake karsinogen.

Luwih becik ora menehi kacang kanggo bocah cilik, amarga gampang keselak lan ngetik saluran pernapasan.

Cara milih kacang sing bener

Kacang didol mentah, digoreng, uga ing cangkang, macem-macem taburan, lan uyah. Nalika milih kacang ing taburan, sampeyan kudu luwih ati-ati, amarga nalika mangan, gampang ngluwihi jumlah gula lan uyah.

Kacang sing paling migunani tanpa aditif lan cangkang, nanging ing kasus iki, angel kanggo mutusake kualitase tanpa ndeleng kernel. Cangkang kasebut ora kudu retak, lan yen digoyang, inti ora bakal ngalahake tembok - kekosongan ing njero dianggep krama utawa metu saka panyimpenan sing suwe lan pangatusan produk.

Umur sing dituduhake ora luwih saka nem wulan; yen dituduhake luwih suwe, luwih becik ora tuku produk kasebut.

Akeh negara sing dadi produsen, kenari paling apik saka Prancis, kacang pinus saka Rusia, lan kacang saka China. Pistachios ditandur kanthi akeh ing negara-negara Iran, lan kacang mete tuwuh ing Timur Tengah.

Kacang sing dikupas disimpen ing wadhah sing adhem ing suhu kamar lan cangkang ing tas kanvas.

Ninggalake a Reply