Dhaptar Jamuran

Artikel Jamur

Babagan Jamur

Jamur

Kanggo umume, wis dadi tradhisi - milih jamur ing alas ijo, dikethok lan ngrasakake panganan wangi ing wayah sore, nyiyapake kanggo musim salju. Yen dikonsumsi kanthi bener, jamur migunani, nanging bakal cilaka yen sampeyan ora ngetrapake aturan sing gampang.

 

Keuntungan jamur

Jamur kalebu kerajaan sing kapisah - beda banget macem-macem jinis urip tinimbang tanduran. Jamur nggabungake sifat flora lan fauna, nanging ora bisa nyebabake komposisi kasebut.

Produk iki dipangan nalika esuke peradaban kanggo macem-macem tujuan. Pungkasan, ora mung jamur sing bisa dipangan, nanging uga ana racun. Dheweke digunakake dening dukun kanggo mlebu negara khusus kanthi ritual. Kemampuan kanggo mbedakake sing bisa dipangan saka jamur beracun mesthi dihargai, lan isih kurang penting kanggo para pemetik jamur amatir.

Produk iki kalebu meh kabeh banyu, mula yen garing jamur, sithik papane lan bobote sithik.
Jamur iku akeh protein, kaya panganan kewan. Mula, kanggo vegetarian, kalebu salah sawijining nutrisi kanggo nutrisi iki. Paling jamur yaiku jamur tradisional "mulia". Nanging babagan komposisi lan kemampuane kanggo mengaruhi awak, akeh spesies sing bisa dipangan ora beda-beda beda-beda. Asring regane spesies tartamtu pancen gedhe banget, contone, amarga langka lan eksotisme.

Umume zat sing migunani ing woh-wohan enom, jamur lawas nglumpukake racun, lan bisa dibedakake kanthi nambah worminess. Uga, jamur ngemot akeh vitamin B, macem-macem unsur tilak: seng, kalsium, magnesium, yodium lan liya-liyane.

Amarga kakehan kitin, sing kurang dicerna, nutrisi ora bisa digunakke saka jamur. Nanging kitin dhewe cukup migunani. Ing pengaruh asam ing weteng, dadi dadi kitosan. Bahan iki bisa nyuda tingkat kolesterol kanthi nyegah panyerepan lemak lan lipid sing naleni. Mangkono, mangan jamur bisa mbantu njaga kesehatan pembuluh darah lan jantung lan tekanan darah rendah.

Kerusakan jamur

Jamur minangka "spons" alami, akumulator zat sing mbebayani. Mula, penting banget nglumpukake saka dalan lan bisnis supaya ora keracunan. Luwih becik njupuk jamur enom, lan mung sing sampeyan wis yakin satus persen. Yen sampeyan ora mangu-mangu, aja nganti risik - bisa nyebabake.

Jamur ngemot ing komposisine chitin polisakarida, sing kalebu klompok karbohidrat sing angel dicerna lan cedhak karo serat ing babagan peran biologis. Iki menehi mupangat sing gedhe kanggo awak, amarga iku sorben lan sumber nutrisi kanggo mikroflora usus sing migunani. Nanging, yen ana penyakit ing saluran gastrointestinal, luwih-luwih nalika ngonsumsi jamur goreng kanthi jumlah minyak, bisa nyebabake eksaserbasi. Dianjurake supaya ora luwih saka 100-150 gram jamur ing sajroning panganan.

Cara milih lan nyimpen jamur kanthi bener

Kanggo ngindhari keracunan panganan, sampeyan mung kudu jamur sing wis kabukten. Iki mung bisa ditindakake nalika dipilih dening pemetik jamur sing duwe pengalaman ing wilayah sing adoh saka ekologis. Nanging sanajan wong sing duwe pengalaman duwe buku referensi bisa nggawe kesalahan, mula, kanthi curiga, luwih becik ora njupuk jamur.

Nalika nglumpukake, pilih woh-wohan sing isih enom, aja nglumpukake spesimen wormy sing lengkap. Akeh wong sing njupuk jamur kaya ngono kanthi cacing, "isih bakal dicerna, protein." Iki ora bener kabeh, amarga larva lan serangga sing wis mapan ing jamur nyedhiyakake panganan olahane dhewe sing ora apik kanggo usus. Sampeyan ora bisa gawe racun dhewe, nanging isih durung kepenak. Kanggo nyegah jamur ora luwih gedhe, kudu diproses langsung sawise panen.

Kanggo nglindhungi awak dhewe, sampeyan bisa tuku jamur sing ditandur ing omah kaca. Dheweke dites kanggo racun, ngresiki puing-puing, lan kasedhiya ing kabeh taun. Sanajan, mesthine regane bakal luwih larang, lan mupangate luwih sithik.

Jamur seger disimpen ing kulkas nganti pirang-pirang dina. Kanggo nambah umur, bisa beku utawa garing supaya bisa tahan setaun. Panyimpenan kanthi bantuan salting lan pickling dudu solusi sing paling apik, amarga meh kabeh nutrisi ilang, lan risiko keracunan amarga nglanggar teknologi nambah.

Ninggalake a Reply