Dhaptar Iwak

Artikel Iwak

Babagan Iwak

Fish

Iwak minangka produk panganan wis ditliti saka dokter lan wartawan sajrone sawetara dekade kepungkur. Alesannya sederhana - ekologi.

 

Judhul berita kebak informasi babagan kontaminasi iwak lan panganan laut karo racun-racun kimia lan merkuri - asil kegiatan industri manungsa, lan video amatir saka YouTube ngumumake kasunyatan sing ora nyenengake lan nggegirisi kanggo kabeh wong babagan isi parasit ing herring, pike, carp lan uga salmon samodra.

Apa bebaya iwak iki? Apa risiko cilaka saka ngonsumsi macem-macem zat lan makhluk sing ora karu iki luwih akeh tinimbang risiko ora nggunakake minangka sumber vitamin, mineral, lan asam lemak omega-3 sing migunani banget?

Tim PROmusculus.ru, sawijining proyek sing misi kanggo riset ilmiyah babagan mupangate lan cilaka saka macem-macem panganan lan aditif panganan, kelayakan lan ora ana gunane macem-macem ide populer ing jagad dietetik, nyinaoni luwih saka 40 studi ilmiah lan sumber berwibawa kanggo dingerteni masalah mupangate lan ngrugekake iwak kanggo manungsa.

Kesimpulan utama kita yaiku.

Iwak iku produk sing sehat banget:

- Iki minangka sumber protein diet, sing dianggep penting banget kanggo fitness lan binaraga kanggo entuk massa otot, lan uga disaranake para ahli nutrisi kanggo ngilangi bobot awak.
- Isine macem-macem jinis vitamin lan mineral, ing antarane vitamin D, vitamin B12 lan asam lemak omega-3 ngenggoni papan khusus, risiko kekurangane dhuwur banget ing saindenging jagad. Kandhungan ing macem-macem jinis iwak bisa beda-beda: ana liyane vitamin D lan omega-3 ing jinis iwak sing lemu.
- Mupangat kesehatan iwak utamane amarga akeh asam lemak penting omega-3, sing akeh mupangat kesehatan.
- Ngonsumsi iwak kanthi teratur nyuda risiko penyakit jantung lan pati saka kabeh penyakit kardiovaskular, iku apik kanggo otak, nyuda risiko depresi lan penyakit mental liyane, nyuda proses penuaan neurodegeneratif, apik kanggo penglihatan, lsp.

Yen sampeyan lan aku urip satus taun kepungkur, mula kita bisa ngrampungake lan golek salmon ...
Abad kaping 20 lan 21 wis menehi tandha lemak ing planet Bumi, nambah lenga jebad ing salep kanggo kabeh sing wis ditemtokake kanggo kabecikan manungsa.

Fakta bebaya iwak:

- Salah sawijining sebab utama lan sing akeh dibahas ing media sing nyebabake kerusakan iwak yaiku isi merkuri. Saiki segara jagad iki reget karo logam iki, sing cenderung nglumpukake ing jaringan organisme urip, kalebu iwak lan manungsa.
- Kerusakan potensial iwak kanggo manungsa uga diterangake kanthi akumulasi dioksin lan PCB ing njero kimia - bahan kimia beracun, sing asale yaiku kegiyatan industri manungsa. Saya suwe umure iwak lan dadi predator, mula bakal saya racun.
- Antibiotik digunakake kanggo ngobati lan nglindhungi iwak saka macem-macem penyakit. Ing antarane kalebu loro-lorone aman kanggo manungsa lan uga nyebabake bahaya.
- Parasit (cacing) ana ing meh kabeh iwak. Kemungkinan anane ing iwak mentah, asin, acar, asap, iwak garing iku dhuwur banget. Dheweke rusak dening beku jero lan perawatan panas.


Para ilmuwan yakin manawa mupangat kanggo mangan iwak luwih gedhe tinimbang mbebayani, yen ora mangan iwak, sanajan ana risiko sing ana gandhengane karo racun kimia, parasit lan antibiotik.

Apa risiko cilaka bisa diminimalake?

Bisa

Kandhungan merkuri spesies iwak beda-beda. Iki ditemtokake suwene umur umure, ukuran sing kasedhiya, sifat panganan (luwih akeh kanggo predator) lan wilayah papan dununge.

Spesies iwak kanthi isi iwak sing cukup endhek: haddock, salmon, cod, teri, sardin, herring, mackerel Pasifik.

Iwak kanthi isi merkuri tinggi: hiu, iwak pedhang, mackerel raja, ikan bass.

Sanalika, yen kita nganggep sifat-sifat utama iwak sing diuntungake dijlentrehake karo isi asam lemak omega-3 ing njero, mula bakal jelas yen njupuk preparat omega-3 apotek bisa entuk kabeh mupangat kesehatan. tanpa mangan iwak, mula minimalake bebayane saka racun, antibiotik, cacing, lsp.

Miturut rating omega-3 sing dikompilasi dening peneliti PROmusculus.ru, omega-3 sing paling apik yaiku saka minyak kril arktik.

Nanging sanajan produksi preparat omega-3 saka minyak iwak, bahan baku, minangka aturan, ngalami pemurnian menyeluruh, sajrone kabeh kontaminan kimia diilangi.

Ninggalake a Reply