Dhaptar Minyak

Artikel Minyak

Babagan Minyak

Oils

Saiki, para pembeli arang mikir babagan pitakon minyak sayur sing bakal digunakake kanggo panganan. Biasane iku universal, kanggo perawatan panas lan kanggo panganan sing adhem - kembang srengenge, ing taun-taun pungkasan, kembang srengenge paling apik.

 

Nanging apa minyak kasebut bisa dipercaya 100%? Nanging, saiki rak-rak toko diisi macem-macem minyak: zaitun, mustar, minyak biji anggur, minyak rapese, minyak jagung, minyak biji rami lan liya-liyane. Apa kabeh minyak padha duwe bathi lan ana bedane minyak sing digunakake? Luwih lengkap babagan iki mengko.

Napa penting banget minyak iki sing digunakake ing panganan?

Para penganut gaya urip sing sehat ora bakal nyuda panggunaan minyak sayur, amarga ngerti yen ngemot lemak lan asam polietaturatasi sing penting, uga vitamin, kalebu vitamin klompok E lan F.
Keuntungan minyak sayur kanggo awak manungsa ora bisa diilangi. Sing utama yaiku menehi pilihan kanggo produk sing nggawe bahan baku sing migunani, lan sajrone nggawe metode produksi sing bener dijaga.
Preferensi kudu diwenehake menyang produk sing ora diproses kanthi artifisial: ditapis, diodori utawa dimurnekake dening komponen kimia, nanging alami.
Minyak sayur bisa diprodhuksi nganggo rong teknologi: adhem utawa panas. Metode pemurnian sing digunakake: nyaring, deodorisasi, filtrasi, hidrasi.
Minyak adhem kanthi adhem kanthi minimal bisa dianggep paling migunani. Amarga jelas yen bahan baku digawe panas, komponen sing migunani ilang kekuwatane bola-bali.
Kurang minyak sing diolah, unsur sing luwih migunani bakal disimpen ing njeron. Amarga alasan iki, lenga sing ora ditapis luwih disenengi tinimbang minyak olahan. Nanging, ing sawetara kasus, minyak sing ora ditapis ora cocog kanggo digoreng.

Ninggalake a Reply