Dhaptar Woh Kering

Artikel Woh Kering

Babagan Woh-wohan Kering

Woh-wohan Kering

Coba waca dina iki apa woh-wohan sing dikeringake lan apa gunane lan cilaka kanggo awak.

 

Keuntungan saka woh-wohan garing

  • Keuntungan saka woh-wohan garing kanggo awak saiki wis dingerteni saben wong. Tembung iki kalebu woh-wohan lan woh-wohan kayata:
  • Raisins (originally grapes) increase the level of hemoglobin in the blood, normalize the work of the heart and have a good effect on digestion. It is also a source of potassium, calcium, and an excellent diuretic;
  • Dried apricots (originally apricot) strengthens vision and improves heart function. It is a source of phosphorus, potassium, and calcium;
  • Apel apik kanggo penyakit ginjel lan toroida;
  • Prunes act rather as a laxative and are recommended for stomach and intestinal disorders;
  • Pears replenish the lack of vitamins in the body and go well with other dried fruits in compote;
  • Cherries are rich in vitamin C and, even when dried, retains most of their beneficial properties;
  • Blueberries perfectly help with diseases of the intestinal tract and have a good effect on vision, relieve fatigue from the eyes;
  • Pisang mbantu nglawan lemes amarga endorfin sing akeh;
  • Ara mbantu njaga aktivitas mental sing dhuwur lan nambah awak kanthi vitamin sing mbantu nglawan infeksi;
  • Dates perfectly relieve fatigue, lower blood pressure and act as a sedative;
  • Nanas ngobong bobot sing gedhe lan nglawan penyakit usus;
  • Melon goes well in vitamin compotes with other fruits.

Dhaptar iki ora winates ing panganan kasebut, amarga ana macem-macem jinis woh-wohan garing ing pirang-pirang negara lan budaya. Panganan dikeringake nganti asor dijaga 20%. Nilai sing cocog iki diasilake kanthi garing ing srengenge, ing oven utawa nggunakake alat industri. Keuntungan saka woh-wohan garing yaiku kasunyatan manawa ora ana vitamin sing metu, dikemas kaleng. Sajrone proses pangatusan, jumlahe saya mundhak (kajaba vitamin C).

Mbebayani awak

  • Oatmeal with fruits and nuts recipe
  • Kajaba mupangate, woh-wohan sing garing bisa ngrusak awak. Iki biasane ditrapake kanggo panganan sing diproduksi kanthi industri. Iki sing kudu digatekake:
  • Sadurunge tekan toko, woh-wohan garing diproses ing produksi kanthi macem-macem bahan kimia lan lilin kanggo nambah persepsi mripat. Uga, serangga lan cetakan ora nggegirisi kanggo produk kasebut, nanging cilaka kasebut langsung nyebabake awak manungsa nalika dikonsumsi;
  • Diabetes lan wong sing kabotan ora nyiksa woh-wohan sing garing, amarga kalori akeh banget;
  • Konsumsi kanthi jumlah akeh bisa mbebayani kesehatan, nyebabake dehidrasi lan nyebabake alergi;
  • Woh-wohan sing garing duwe pengaruh sing negatif ing cangkem lan untu; sawise mangan, bakteri mulai berkembang luwih cepet. Iki uga dipengaruhi dening kandungan gula sing dhuwur ing produk;
  • Ing kasus ulkus weteng, pancen ora kuwat mangan woh-wohan sing garing, amarga bisa nyebabake diare.

Produksi woh-wohan garing sing bener

First of all, it is worth going through the fruits and berries and getting rid of excess dirt, twigs, small insects, and rotten fruits. Then you should rinse them with plenty of water and cut them into small, even parts, then treat the foods from possible mold formation with a saline solution in a salt/water ratio – 20g / 1l.
Sawise kabeh persiapan, woh-wohan garing ing mangsa ngarep dilebokake ing permukaan kayu kanthi jarak sing cukup saka siji liyane. Sampeyan ora milih logam minangka permukaan. woh-wohan lan woh wohan beri bisa ireng wiwit suwe. Woh wohan beri paling garing ing cuaca sing anget ing papan teduh (yen sampeyan milih cara pangatusan srengenge). Ing wayah wengi lan ing wayah awan sing lembab, bahan kerjane kudu dicopot ing njero omah. Kamar garing minangka tambah penting ing proses iki. Sampeyan butuh nganti 5 dina supaya woh-wohan garing bisa mateng kabeh.
Pangatusan woh-wohan sing garing ing oven mbutuhake perhatian sing ati-ati. Bagean kerja sing lancip kudu dilebokake ing rak kawat lan dikeringake kanthi suhu ~ 70 derajat udakara 12 jam. Lawang oven kudu dibukak kanggo asupan udara biasa.
To determine the readiness of dried fruits, you should lightly press on them with an object with a wide surface. If they are ready, no juice should be released. But they should not be hard either, this indicates an excessively small amount of moisture and dryness. You can store the resulting foods in glass containers or plastic bags in a fairly cool and dry place. If you have a locker that doesn’t receive sunlight, this is a great solution.
Kompote digawe saka woh-wohan garing sing disiapake dhewe luwih akeh mupangat lan bakal luwih enak tinimbang sing dituku amarga durung diproses kanthi mekanis.

Ninggalake a Reply