Dhaptar Herbs

Artikel Herbal

Babagan Herbs

Jamu

Kekuwatan penyembuhan obat-obatan paling akeh ana ing komposisi alami. Beda karo pil, tanduran ora ngemot aditif kimia lan arang nyebabake efek samping.

 

Bahan-bahan obat herbal digunakake ing obat-obatan masarakat uga ing farmakologi. Akeh tanduran sing migunani kanggo ngobati macem-macem penyakit.

Manfaat jamu

Contone, mint digunakake kanggo ngobati batuk, selesma, katarak, lan epilepsi. Decoctions of chamomile lan lingonberry migunani kanggo arthritis lan macem-macem diagnosis neuralgia.

Tinture calendula duwe efek anti-inflamasi, digunakake kanggo ngobati tatu, luka, gigitan, lan liya-liyane. Sage ngobati infertilitas wanita lan ngilangi sirah. ROOT ginseng misuwur amarga nambah kekebalan, nglawan virus, lan nyuda gula getih.

Aloe ngresiki getih, ngobati penyakit sistem saraf, kardiovaskular, pencernaan lan urin. Nettle nambah tingkat hemoglobin ing getih, nglawan bisul kulit, kukul lan eksim.

Alfalfa mbantu kesehatan wanita nalika menopause, dianjurake kanggo cystitis, wasir lan prostatitis, ningkatake watu ginjel.

Mbebayani jamu

Umume ramuan ora duwe efek samping. Nanging, sampeyan kudu eling babagan dosis lan konsentrasi sing bener (ing decoctions lan tincture herbal sing padha). Overdosis bisa nyebabake keracunan awak, sirah, pusing lan mual.

Kajaba iku, yen ana wong sing nandhang penyakit kronis (ginjel, weteng, penyakit jantung), sadurunge nggunakake setelan herbal, luwih dhisik kudu takon dhokter. Yen ora, panggunaan jamu bisa nambah kesehatan masarakat.

Contone, wormwood ora dianjurake kanggo anemia, tukak weteng, gastritis. Motherwort dikontraindikake ing hipotensi arteri lan ulkus weteng. Echinacea mbebayani tumrap wanita hamil uga sing ngalami penyakit otoimun utawa tuberkulosis.

Cara milih jamu sing pas

Nalika tuku jamu saka apotek, nuntun tanggal pengumpulan jamu. Penting, tanggal kasebut cocog karo musim nalika woh-wohan pertama saka tanduran iki mateng.

Contone, kanggo chamomile lan ginseng yaiku wulan Juni, kanggo echinacea yaiku Agustus. Uga, waspada kahanan urip rak lan panyimpenan.

Penting, bungkus kasebut digawe saka kertas utawa kain, dudu kanthong plastik. Amarga minyak esensial bereaksi karo plastik kanggo mbentuk senyawa sing mbebayani tumrap kesehatan.

Kondisi panyimpenan. Simpen jamu ing papan sing garing lan wadhah sing ditutup supaya ora udan.

Ninggalake a Reply