Dhaptar Endhog

Artikel Endhog

Babagan Endhog

endhog

Endhog ngemot protein sing gampang dicerna sing nguatake balung lan otot. Nyuda tekanan getih, ndhukung fungsi otak, lan nglawan bobot awak sing berlebihan.

 

Endhog minangka siji-sijine produk alami kanthi kombinasi gizi sing paling seimbang, unsur tilak, vitamin lan asam amino.

Keuntungan endhog

Contone, protein pitik luwih apik tinimbang protein iwak utawa daging ing khasiat sing migunani. 100 gram produk ngemot 13 gram protein murni.

Endhog (pitik, puyuh, bebek) ngemot kolin, sing mengaruhi fungsi sistem saraf. Selenium lan lutein dikenal minangka antioksidan kuat. Carotenoids nyegah kelangan penglihatan sing ana gandhengane karo umur, kalebu katarak.

Vitamin E tanggung jawab kanggo fungsi pembuluh getih lan jantung. Vitamin A nguatake sistem kekebalan awak. Vitamin D iku apik kanggo balung lan untu.

Endhog akeh protein sing dibutuhake kanggo energi. Mula, kanggo njaga paraga, disaranake mangan 1 endhog pitik saben dina.

Cilaka endhog

Endhog dadi mbebayani yen dikonsumsi kanthi jumlah akeh lan tanpa dimasak. Yen dilecehke (luwih saka 2 endhog pitik saben dina), nambah tingkat kolesterol "ala".

Mangan endhog mentah (liyane saka endhog puyuh) nambah risiko kena salmonella ing produk kasebut. Asile, dehidrasi utawa gagal ginjel bisa tuwuh. Mula, dhokter nyaranake mangan endhog sing umob.

Kajaba iku, endhog nyimpen bisa uga ngemot antibiotik utawa nitrat, sing diwenehake menyang manuk ing inkubator. Sisa zat sing mbebayani bisa ngganggu mikroflora usus, nambah mikroorganisme patogen, lan liya-liyane.

Cara milih endhog sing pas

Nalika milih endhog, priksa penampilane. Endhog sing apik kualitas bebas saka retak, rereget (wulu lan kotoran) lan cangkang sing salah dibentuk.

Biasane, saben endhog (pitik) diwenehi label kanthi kategori endhog lan umur simpan. Yen huruf "D" dituduhake, iki tegese endhog minangka panganan lan kudu disimpen ora luwih saka pitung dina. Kantin ("C") bisa digunakake sajrone 25 dina wiwit tanggal produksi.

Goncang endhog, yen sampeyan krungu gurgle, endhog wis basi. Yen endhog entheng banget, umume garing utawa bosok.

Sampeyan bisa nggawe manawa endhog seger ing omah nganggo banyu lan uyah. Yen endhog ngambang ing larutan uyah, mula produke bakal rusak.
Endhog kudu dikumbah sadurunge digunakake, supaya lapisan pelindung lan umur simpen bisa diawet maneh.

Kondisi panyimpenan. Endhog paling apik disimpen ing kulkas, ora luwih saka sewulan. Simpen endhog kanthi pucuk pucuk supaya bisa "ambegan" amarga ana celah udara ing pucuk sing pucuk.

Ninggalake a Reply