Dhaptar panganan laut

Artikel Seafood

Babagan Seafood

Seafood

Seafood minangka panganan laut sing bisa dipangan. Seafood sugih ing pirang-pirang vitamin lan unsur tilas unik sing duweni pengaruh sing migunani tumrap awak manungsa.

 

Seafood ngilangi swasana ati lan depresi sing ala. Wong sing asring mangan panganan laut asring ngalami stres ing kantor. Mula, warga kutha kudu nyakup panganan laut ing panganan saben dinane.

Keuntungan panganan laut

Kagunaan panganan laut gumantung saka komposisi biokimia. Contone, urang ngemot macem-macem zat besi, kalsium, belerang, magnesium, lan fosfor. Gurita dikuatake karo vitamin B lan C.

Seafood unik amarga ngemot asam lemak poli tak jenuh akeh Omega-3 lan Omega-6. Bahan-bahan kasebut duwe efek sing migunani banget ing sistem kardiovaskular, nglindhungi pembuluh saka penipisan lan pembentukan plak.

Seafood normalake tingkat kolesterol getih, ngatur proses metabolisme ing awak, lan mengaruhi saluran gastrointestinal. Protein sing ditemokake ing panganan segara apa wae gampang dicerna lan gawe jenuh awak kanthi tenogo. Yodium lan zat besi ndhukung fungsi tiroid lan otak.

Umume, panganan laut kurang kalori lan asring digunakake kanggo nutrisi panganan. Kandhungan kalori rata-rata yaiku 90 kkal saben 100 gram.

Mbebayani panganan laut

Seafood bisa kena kontaminasi. Contone, cacing utawa parasit (cacing herring). Infeksi virus nyebabake keracunan, gangguan gastrointestinal. Nanging, panganan laut sing kontaminasi bisa nyebabake dehidrasi, demam, hepatitis, infeksi Norfolk, lan penyakit Botkin. Mula, sampeyan kudu waspada marang panyedhiya panganan laut sing durung diverifikasi.

Bebaya liyane: panganan laut bisa ngemot racun-racun lan racun-racun sing mlebu organisme urip kanthi banyu laut. Umume zat sing mbebayani nglumpukake ing moluska, sing wis diwenehake dening perwakilan perairan segara sing luwih gedhe.

Makanan laut beracun nyebabake nyeri weteng, mual, lan ngelu. Tekanan, disorientasi ing papan, lan uga ilang memori jangka pendek bisa uga katon.

Cara milih panganan laut sing pas

Paling asring, panganan laut didol kanthi beku. Nalika milih, fokus ing tanggal produksi, umur simpan, lan tampilan panganan laut. Sampeyan kudu ora ana ambu sing ora enak saka panganan.

Yen ana frost ing bungkus beku, mula panganan laut mudhun ing suhu sing beda nalika beku maneh.

Udang berkualitas tinggi duwe warna sing rata lan alus, buntut sing digulung. Yen buntute dibukak, udang kasebut mati sadurunge beku. Kerang kudune nduwe cangkang utuh lan lap sing jelas. Tiram sing apik yaiku warna krem ​​sing alus, kanthi cipratan oranye utawa jambon.

Pedoman liyane nalika tuku panganan laut yaiku regane. Panganan gourmet biasane diekspor saka pesisir Mediterania, Timur Jauh, Asia Tenggara, mula ora bisa murah. Yen sampeyan ditawani tuku panganan sing murah, mesthine ana produk sing salah.

Penting kanggo mangan panganan laut saka wilayah sing resik ing ekologis. Amarga iwak, moluska, krustasea nglumpukake uyah saka logam abot lan merkuri. Mula, luwih becik dipangan iwak kanthi varietas umur cendhak. Sajrone setahun utawa rong taun, dheweke ora duwe wektu kanggo nglumpukake konsentrasi merkuri, sing bakal beracun kanggo manungsa.

Panaliten pungkasan nuduhake yen ing sirip hiu, tingkat merkuri ora ana ing grafik. Keuntungan panganan laut iku gedhe tenan. Kaping pisanan, yaiku omega-3, sing wis diserep kanthi apik. Fosfor, belerang, selenium luwih akeh. Seafood nambah elastisitas pembuluh getih, duwe efek sing migunani kanggo sistem kardiovaskular lan saraf.

Diet Mediterania sing nggunakake panganan laut diakoni minangka prestasi WHO. Seafood ngemot yodium, sing bisa nyuda penyakit tiroid. Nalika yodium mlebu awak bebarengan karo unsur tilak liyane, nresep luwih apik.

Ninggalake a Reply