Dhaptar sayuran:

Artikel Sayuran

Babagan Sayuran

sayuran

Ora bisa mbayangake nutrisi sing modern kanggo wong modern tanpa mangan sayuran, sing nyedhiyakake vitamin, unsur tilase lan antioksidan. Kita nganalisa karo spesialis sayuran sing kudu ana ing meja.

 

Ahli nutrisi tetep mbaleni manawa nutrisi sing tepat kalebu ora mung mangan karbohidrat lan protein sing bener, nanging uga sayuran, sayuran lan buah-buahan sing akeh. Apa mupangat sayuran lan apa sing bakal ditrapake, kita takon marang ahli diet.

Keuntungan sayuran

Keuntungan sayuran kanggo awak akeh banget, nanging sing paling penting sing kita tresnani lan dihargai yaiku sumber vitamin.

Sayuran ngemot spektrum lengkap vitamin larut banyu lan prekursor vitamin A sing larut ing lemak, beta-karoten. Umume beta-karoten ditemokake ing sayuran jeruk sing padhang kayata wortel lan waluh. Uga penting kanggo kesehatan kita yaiku vitamin C, sing akeh ing kubis (utamane ing sauerkraut), lada lada kabeh warna. Kembang kol lan kacang-kacangan ngemot vitamin B9 (folat) sing akeh.

Awak manungsa kanthi sampurna asimilasi vitamin saka sumber alami, lan yen ora ana kelainan genetik ing asimilasi vitamin lan transisi menyang bentuk sing aktif, mula akeh macem-macem sayuran ing panganan bisa nutupi kabutuhan banyu saben dinane. - vitamin sing larut

Kajaba iku, sayuran, utamane sayuran kanthi warna peteng, ngemot antioksidan sing akeh. Para ilmuwan nemokake manawa kesehatan wong modern ora bisa dipikirake tanpa antioksidan sing cukup, sing mbantu nglawan faktor lingkungan sing negatif kayata racun. Sumber antioksidan sing paling sugih yaiku bawang ijo, papak, kubis, peterseli, sorrel, bayem.

Kajaba iku, aja lali yen sayuran ngemot mineral: kalium, sodium, kalsium, fosfor, sing perlu kanggo nyegah osteoporosis, fungsi normal sistem hematopoietik kita. Sing paling penting, mangan sayuran menehi kita kemampuan kanggo entuk serat - serat panganan sing ora bisa dicerna, yaiku probiotik alami sing paling apik.

Thanks kanggo elemen kasebut, mikroflora sing disenengi ditetepake ing usus. Mikrobiota usus sing sehat minangka jaminan umur dawa, lan saiki dikonfirmasi kanthi macem-macem studi genetik. Luwih akeh serat sing dikonsumsi saben dinane, luwih akeh komposisi mikrobiota, umure luwih dawa lan luwih sehat.

Kanggo wong diwasa normal, minimal konsumsi sayuran lan jamu saben dina paling ora 600 g, yaiku para ahli nutrisi menehi saran supaya mangan telung sajian selada 200 g saben dina. Yen jumlah serat sing mlebu ing awak mudhun, mula gejala sing cocog katon - sembelit, gangguan pencernaan, nyuda kekebalan, pangembangan mikroflora patogen ing jumlah akeh. Kajaba iku, kekurangan serat nyebabake gangguan ing panganan, amarga serat sing menehi rasa satiety suwene, ngisi weteng.

Mbebayani sayuran

Rusak sayuran iku ana ing bebaya leleh pupuk sing digunakake kanggo ditandur - pestisida, nitrat. Kita kudu nggatekake iki, luwih-luwih yen mangan sayuran kanthi cukup, lan nyoba milih sayuran organik, yaiku ditandur tanpa nggunakake pupuk.

Kanthi nambah parah penyakit ing saluran gastrointestinal, sayuran seger ora bisa dikonsumsi. Ing kasus iki, paling ora perlu perawatan panas minimal, jarene ahli nutrisi. Sayuran tetep nguntungake nalika diombe utawa digodhog, bisa dikukus utawa dipanggang.

Cara milih sayuran sing pas

Luwih becik milih sayuran krasan, resik. Yen bisa, luwih becik menehi pilihan kanggo organik, pilihan sing paling apik yaiku panganan saka kebon sing ditandur dhewe.

Sayuran kudu mateng tanpa pratandha yen ana karusakan. Sing paling penting yaiku kudu ora ana cetakan kanggo woh. Yen proses cetakan wis diwiwiti ing sawetara area sayuran, mula kabeh produk iki ora bisa dipangan, kudu dibuwang. Kasunyatane yaiku kabeh sayuran wis kena jamur, mula mbebayani yen mangan woh kaya ngono.

Ninggalake a Reply