Dhaptar Susu

Artikel Susu

Babagan panganan susu

biasa

Panganan susu minangka panganan sing digawe saka susu sapi utawa wedhus. Iki minangka sumber protein, asam amino esensial, lan kalsium sing apik banget.

 

Susu minangka sumber nutrisi utama kanggo organisme apa wae. Liwat susu ibu, wong entuk kekuwatan lan tuwuh wiwit lair.

Keuntungan saka panganan susu

Wiwit jaman biyen, panganan susu iku paling migunani lan sehat. Panganan susu migunani kanggo protein, asam amino esensial, lan karbohidrat kanggo pangembangan awak, fosfor, kalium, kalsium, vitamin D, A, lan B12.

Yogurt, keju lan susu iku apik kanggo untu, sendi, lan balung. Panganan susu sing seger nglawan radikal bebas, nyuda efek radiasi, mbusak zat beracun lan uyah logam berat.

Kefir lan susu panggang sing difermentasi disaranake kanggo penyakit saluran gastrointestinal. Jamur Kefir mulihake microfrol usus sing migunani, nguatake sistem kekebalan awak, nglawan disbiosis, lemes kronis, lan insomnia.

Krim asem minangka gudang vitamin (A, E, B2, B12, C, PP). Sampeyan perlu kanggo balung lan esofagus. Keju pondok misuwur amarga kandungan kalsium lan fosfor, sodium lan magnesium, tembaga, lan seng, sing duwe pengaruh sing migunani tumrap fungsi otak. Keju pondok utamane migunani kanggo para wong tuwa.

Mentega ngemot akeh protein, karbohidrat, vitamin A, B, D, E, PP, zat besi, kalsium, magnesium, fosfor, natrium, tembaga lan seng. Minyak kasebut normalake fungsi sistem saraf lan otak. Nanging produk kasebut ngemot akeh kalori, mula kudune digunakake kanthi wicaksana.

Rugine panganan susu

Sanajan kabeh mupangat, panganan susu bisa nyumbang kanggo pangembangan macem-macem penyakit. Utamane yen kefir, keju utawa yogurt pondok digawe saka susu sing ora wajar, kanthi tambahan bahan pengawet.

Asring susu nyebabake alergi utawa intoleransi individu kanggo laktosa protein.

Ing keju pondok, krim sing ora nguntungke, utawa keju ana kasein, sing bisa nglumpukake ing awak, nemplek karo panganan lan nyusahake prosese.

Konsumsi panganan susu sing ora wajar asring nyebabake lemes, weteng, diare, ngelu, pembuluh getih sing tersumbat, aterosklerosis, lan arthrosis.


Cara milih produk susu sing pas


Yen sampeyan pengin ngrasakake kabeh mupangat susu, mula luwih milih susu negara. Sawise dituku, luwih becik digodhog, amarga sapi utawa wedhus tani ora kalis saka penyakit.

Yen ora bisa tuku susu alami, mula nalika milih ing toko, waca jinis pangolahan susu. Luwih becik nggawe susu pasteurisasi (perawatan panas susu ing kisaran 63 ° C), disterilake (rebus) minggu, ing endi kabeh zat sing migunani dipateni.
Elinga, kemasan kasebut nyatake yen susu "wis dipilih kabeh". Iki tegese ombenan digawe saka bahan baku minangka indikator mikrobiologis sing paling apik lan saka peternakan sing wis kabukten.

Nalika milih kefir, sinaoni tanggal rilis lan persentase isi lemak produk. Aja tuku kefir lawas kanthi persentase lemak sithik (kurang saka 2.5%). Sejatine ora ana sing migunani ing produk kasebut.

Keju pondhok bermutu tinggi kanthi warna putih kanthi warna krim sing entheng. Yen jisime putih salju, mula produke tanpa lemak. Keju pondhok sing apik duwe rasa netral, kanthi rasa asam sing sithik. Yen pait dirasakake, mula massa wis kasep.

Nalika milih yogurt, sinaoni komposisine, tanggal rilis, lan umur simpan. Yogurt "Live" disimpen ora luwih saka telung dina. Jumlah bakteri sing migunani ing yogurt dikurangi 50 persen ing dina kapindho. Produk bermutu kudu ngemot susu, krim, bifidobacteria, lan budaya wiwitan yogurt.

Komentar ahli

Susu minangka produk rumit sing durung dingerteni babagan tunjangan sing ana ing awak. Siji-sijine watesan yaiku predisposisi genetik, nalika wong diwasa duwe intoleransi laktosa. Banjur susu kabeh nyebabake gangguan gastrointestinal. Nanging wong-wong kasebut ngidinke panganan susu fermentasi (kefir) kanthi apik. Ing susu pasteurisasi, ora ana gunane sing tetep protein lan kalsium sing padha.

Ora perlu dicritakake babagan yogurt kanthi pengisi, kajaba termostatik lan dipikolehi kanthi cara sing biasa - kanthi fermentasi. Keju lan keju pondok minangka gudang unsur tilase lan vitamin. Ana vitamin B, vitamin larut lemak A, E, lan triptofan, prekursor saka serotonin. Keju kualitas apik duwe efek sing migunani ing sistem saraf: ngatasi ketegangan lan kuatir. Malah dianjurake supaya mangan sepotong keju sadurunge turu.

Ninggalake a Reply