Dhaptar unggas

Artikel unggas

Babagan unggas

Unggas

Daging unggas dianggep sehat lan panganan (ora kabeh jinis lan ora kabeh bagean unggas). Saliyane protein, isine lemak, kolagen. Vitamin A, B, C, D, E, PP, uga zat besi lan seng uga ana ing produk kasebut. Gumantung saka papan dununge manuk, daging kaya ngono dibagi dadi 2 kategori: domestik lan game. Sing terakhir iki jarang ditemokake ing panganan saben dina, amarga nuduhake panganan enak.

 

Saiki, daging unggas luwih asring nyebar ing kranjang konsumen dibandhingake daging sapi, daging jaran lan wedhus, amarga regane regane lan rasa lan sipat sing migunani. Biasane diarani panganan unggas minangka panganan saka daging unggas utawa umume saka panganan daging lan daging, sing resep kalebu daging unggas, sanajan ora dadi bahan utama. Kanggo produksi panganan kaya ngono, daging pitik, bebek, angsa, kalkun, puyuh digunakake, uga bahan baku panganan liyane sing dipikolehi nalika ngolah unggas lan kewan tani lan dibedakake karo komposisi kimia.

Sing paling penting ing daging pitik yaiku protein. Ing daging pitik lan kalkun, udakara 20%, ing angsa lan bebek - kurang sithik. Kajaba iku, ngemot asam lemak tak jenuh jenuh nganti luwih gedhe tinimbang jinis daging liyane, amarga ora mung diserep kanthi awak, nanging uga bisa nyegah iskemia, infark miokard, stroke, hipertensi, lan uga njaga normal tingkat metabolisme lan nambah kakebalan.

Daging pitik ngemot protein luwih akeh tinimbang jinis daging liyane, dene kandungan lemak ora ngluwihi 10%. Kanggo bandhing: daging pitik ngemot protein 22.5%, dene daging kalkun - 21.2%, bebek - 17%, angsa - 15%. Malah ana protein sing sithik ing daging sing diarani "abang": daging sapi -18.4%, daging babi -13.8%, domba -14.5%. Nanging kudu negesake manawa protein daging pitik ngemot 92% asam amino sing dibutuhake kanggo manungsa (ing protein daging babi, domba, daging sapi - 88.73% lan 72%, masing-masing).

Ing babagan kandungan kolesterol minimal, daging susu pitik, sing diarani "daging putih", mung nomer loro kanggo iwak. Ing daging manuk unggas banyu (angsa - 28-30%, bebek - 24-27%), minangka aturan, ana luwih akeh lemak, dene ing pitik enom mung ana 10-15%. Daging unggas ngemot akeh vitamin B2, B6, B9, B12, saka mineral - fosfor, belerang, selenium, kalsium, magnesium lan tembaga.

Daging pitik meh universal: bisa mbantu penyakit weteng kanthi asam sing dhuwur lan yen kurang. Serat daging sing empuk lan empuk minangka buffer sing narik asam sing akeh ing gastritis, sindrom weteng sing nesu, lan ulkus duodenum.

Sifat khusus daging pitik ora bisa diganti kanthi duduh kaldu sing ngemot ekstraksi - kanthi sekresi sing sithik, nggawe weteng "kesed" bisa digunakake. Daging ayam minangka salah sawijining sing paling gampang dicerna. Luwih gampang dicerna: daging pitik duwe jaringan ikat sing kurang - kolagen tinimbang, kayata daging sapi. Iki minangka daging pitik sing dadi komponen nutrisi penting kanggo penyakit saluran gastrointestinal, diabetes mellitus, obesitas, uga kanggo nyegah lan ngobati penyakit kardiovaskular. Kajaba iku, daging pitik, sanajan kandungan protein paling dhuwur, paling murah ing kalori.

Daging unggas digodhog, dipanggang, digoreng, dipanggang, irisan lan akeh panganan sing enak lan sehat sing digawe. Nanging, kudu dielingi udakara setengah saka vitamin sing ilang sajrone ngobati panas, mula kabeh jinis salad, sayuran ijo lan sayuran seger minangka tambahan unggas. Sauerkraut nganggo angsa utawa bebek uga enak.

Ninggalake a Reply