Properti bawang sing sampeyan ora ngerti

Paragraf

Properti bawang sing sampeyan ora ngerti

trikatuka minangka tanduran sayuran sing paling umum, akeh digunakake ing masakan saka macem-macem masarakat ing saindenging jagad. Mesthi wae, kanthi bentuk mentah, bawang ngemot unsur sing luwih migunani, nanging sing nggumunake, nalika diproses, meh ora bakal ilang propertie. Nanging properti apa, waca ing review iki.

MUSIM

Yen ngomong babagan bawang sing dicopot saka kasur kanggo disimpen, mula bakal diwiwiti saka pungkasan Juli, nanging amarga macem-macem jinis, koleksi bawang terus ing wulan Agustus.

CARA PILIH

Nalika milih trikatuka, waca atose, yen empuk nalika trikatuka trikatuka, mula luwih becik ora njupuk trikatuka, mula bakal ora sithik lan mengko bakal rusak.

SIFAT NGGUNAKAKE

Bawang minangka sumber vitamin B, C, sing penting lenga lan mineral kayata: kalsium, manganese, tembaga, kobalt, seng, fluorit, molybdenum, yodium, wesi lan nikel.

The jus saka wulu bawang ijo ngemot akeh karoten, asam folat, biotin. Jus bawang bombay sugih karo vitamin, minyak esensial, karbohidrat.

Bawang seger nambah nafsu makan, ningkatake sekresi jus lambung, nambah panyerepan panganan.

Bawang duwe sipat bakterisida lan antiseptik, nglawan virus, nambah resistensi awak kanggo penyakit infeksi.

Bawang uga sugih ing kalium, sing nduwe pengaruh sing migunani kanggo sistem kardiovaskular manungsa.

Jus bawang uga disaranake kanggo neurasthenia, insomnia lan rematik.

Iki digunakake kanggo gangguan gastrointestinal, hipertensi, aterosklerosis.

Bawang mbantu nglawan tekanan darah rendah.

Bawang ndhelikake zat-filtonidida volatil khusus sing mateni infusoria, jamur lan bakteri patogen.

Kanthi ati-ati banget, sampeyan kudu nggunakake bawang kanggo wong sing duwe masalah penyakit jantung lan ati masalah.

 

CARA MENGGUNAKAN

Bawang seger ditambahake ing sandwich, salad lan celup. Daging, iwak lan piring sayur dipanggang lan disiyapake. Dheweke ditambahake ing sup lan sup. Dheweke dilebokake ing daging cincang, saos lan gravies. Iki pickled lan dikemas kaleng. Lan uga nggawe marmalade bawang sing luar biasa.

Ninggalake a Reply