Bahan basil sing mbebayani lan migunani

Paragraf

Bahan basil sing mbebayani lan migunani

Ana luwih saka 10 jinis basil lan masing-masing duwe aroma, warna lan bentuk sing khas. Ing pirang-pirang budaya, tanduran iki istimewa banget, contone, ing India, kemangi dianggep minangka tanduran suci, nanging ing Rumania isih ana adat nalika nampa proposal perkawinan, bocah wadon menehi sprig ijo kemangi kanggo wong lanang.

Lan kita arep ngandhani babagan kemangi apa sing migunani kanggo panganan, cara milih lan cara mangan.

MUSIM

Saiki, dadi saya populer yen tuwuh pedhes herbal ing jendela ing pawon sampeyan dhewe sing nggunakake jamu seger wis kasedhiya sadawane taun. Nanging, yen ngomong babagan basil dhasar, kasedhiya wiwit wulan April lan kalebu nganti wulan September.

CARA PILIH

Kaya apa sayuran, kemangi dipilih adhedhasar tampilan. Tanduran kasebut kudu seger, kanthi warna sing cerah lan aroma khas. Aja tuku kemangi nganggo godhong lesu, lan uga yen godhong tanduran ditutupi bintik-bintik peteng.

SIFAT NGGUNAKAKE

Komposisi basil ngemot vitamin C, B2, PP, A, P, lan uga gula, karoten, fitonida, metililavatol, cineol, linalool, kamper, okimene, tanin, asam saponin.

Basil stimulasi sistem kekebalan awak kanthi sampurna. Iki nglindhungi meh kabeh infeksi. Iki nduweni sifat obat kanggo penyakit pernafasan, infeksi virus, bakteri lan jamur ing saluran pernapasan.

Nyedhiyakake efek antibakteri, kemangi bakal mbantu masalah lisan: bakal ngancurake bakteri sing nyebabake karies, tartar, plak, ambegan ora enak.

Kajaba iku, nggunakake basil nguatake syaraf, ngrangsang aktivitas otak lan normal turu.

Enzim sing ana ing basil ningkatake kerusakan lan pembakaran lemak ing awak lan menehi stimulasi bobot awak.

Vitamin C lan P nguatake tembok pembuluh getih, nanging Vitamin duweni pengaruh positif marang kaendahan lan kesehatan rambut, kulit lan kuku.

Wong sing ngalami epilepsi, penyakit jantung, diabetes, uga pasien hipertensi, wanita hamil lan kelainan pembekuan getih kudu nolak nggunakake basil.

CARA MENGGUNAKAN

Basil minangka rempah-rempah sing umum banget, ditambah karo salad, daging lan iwak piring, saos, sup.

Tea diseduh saka godhonge, lan uga ditambahake ing pabrik es krim, jeruk nipis lan sorbet.

 

Ninggalake a Reply