Minyak biji rami: mupangat

Paragraf

Kapan pasa diwiwiti, wong Kristen Orthodok mesthi ngicipi panganan nganggo minyak sayur - rami utawa linseed. Amarga alasan iki, saiki kita ngarani minyak sayur "ramping." Flax wis dingerteni manungsa wiwit jaman biyen. Wong pisanan sing kenal karo tetanen iki yaiku wong Mesir kuno. Flax digunakake kanggo njahit klambi lan kanggo masak. Ana sikap khusus kanggo budaya iki ing Rusia: rami digawe panas lan mari.

Minyak flaks ing obat

Sampeyan ora bisa nyathet sifat obat minyak biji rami. Dokter tradisional nyaranake supaya bisa nglawan cacing, ngobati macem-macem ulkus, ngobati tatu, lan ngobati penyebab lara jantung, minangka obat sing ngilangi rasa nyeri. Dokter modern percaya manawa kalebu lenga biji rami ing panganan, risiko stroke bisa dikurangi meh 40%. Iki ngelingake wong supaya ora ngalami penyakit kayata aterosklerosis, diabetes, penyakit arteri koroner lan liya-liyane.

Minyak flaks: mupangate kanggo awak

Ahli nutrisi nganggep minyak biji rami minangka salah sawijining panganan sing paling migunani lan gampang dicerna, mula dianjurake kanggo wong sing kelainan metabolisme lan obesitas. Kasunyatane, dhaptar penyakit sing mbutuhake minyak biji rami Omega-3, Omega-9, Omega-6 sing akeh banget. Iki uga unik amarga kaping pindho luwih sugih karo asam lemak jenuh iwak lenga. Ngemot vitamin B, A, F, K, E, asam polietaturat. Utamane, sampeyan kudu nggatekake minyak biji rami saka setengah sing padha ,.

Asam lemak jenuh sing ana ing jero iki duwe peran penting ing pambentukan otak bayi ing mbesuk. Yen sampeyan pengin sehat lan langsing, gunakake minyak biji rami ing panganan sing bisa normalake metabolisme lemak. Sampeyan bakal bisa ndeleng kasunyatan nyuda bobot kanthi cepet. Amarga vegetarian ora mangan iwak, minyak biji rami, kaya asam lemak jenuh (2 kali luwih dhuwur tinimbang minyak iwak!) Ora bisa diganti. Iku migunani banget kanggo musim vinaigrette nganggo minyak biji rami, salad seger saka sayuran lan herbal. Bisa digunakake minangka bahan kanggo macem-macem saos. Tambah ing bubur, kursus pertama lan kaloro.

Penting ngerti!

Umur rak saka minyak linseed sawise dibukak ora luwih saka 30 dina. Sampeyan ora luwih becik nggunakake kanggo frying. Simpen mung ing kulkas. Lenga rami rasane rada pait. Dianjurake saben dina - 1-2 sendok makan.

Ninggalake a Reply