Jus apa sing migunani kanggo ngombe bocah

Paragraf

Jus apa sing migunani kanggo ngombe bocah

Pancen angel dibantah karo kasunyatan manawa jus ing panganan bocah kudu lan migunani. Nanging ora kabeh jus padha jenuh karo vitamin lan bisa dilebokake ing menu bocah kasebut. Ing umur apa lan jus sing disenengi - waca ing ngisor iki.

Pinten lan jam pinten

Jus seger dudu produk sing gampang. Bebarengan karo mupangate, bisa nyebabake keasaman lambung lan nyebabake membran mukus. Kanthi asring nggunakake, jus bisa nyebabake alergi utawa masalah pencernaan. Mula, aturan kasebut - luwih, luwih apik - ora cocog karo jus.

Nganti setaun, panggunaan jus kudu asipat pambuka. Sawise setaun, sampeyan bisa ngombe udakara 100 gram jus saben dina, nanging ora saben dina. Sampeyan kudu ngenalake jus menyang panganan bayi kanthi bertahap, diwiwiti kanthi sendok teh lan nambah jumlah saben dina kanthi cepet.

Bocah diwasa bisa ngombe segelas jus sedina. Ing kasus sing luar biasa, loro.

Aturan panggunaan jus

Kanggo bocah, coba diencerke jus nganggo banyu 1 nganti 1 kanggo nyuda konsentrasi asam sing mlebu ing weteng lan usus.

Siapke jus dhewe kanggo mesthekake kualitas bahan baku. Seger minangka media pangembangan bakteri, mula nalika nyiyapake jus, kabeh kudu resik banget, lan jus kudu diombe kanthi cepet.

Yen sampeyan tuku jus ing toko, wenehi pratondo babagan umur - kanggo macem-macem kategori, pabrikan nggunakake macem-macem encer lan jenuh karo pengawet.

Sinau kanthi tliti babagan kemasan, priksa umur simpan lan panyimpenan, integritas kemasan.

Waca komposisi jus lan aja tuku jus sing nyebabake sampeyan curiga karo jumlah gula utawa isi aditif sing ora dingerteni.

Apple jus

Paling asring, panganan apel - jus lan puree - dikenalake minangka salah sawijining panganan komplit buah pisanan. Jus apel bisa diwenehake menyang bayi sawise 6 wulan, adhedhasar kahanan sistem pencernaane.

Apel ora nyebabake alergi, ngemot wesi, kalium, boron, tembaga, kromium lan vitamin lan unsur tilase liyane sing migunani, uga enzim sing nambah pencernaan.

tomat jus

 

Jus iki bisa diwenehake menyang bocah ing 8-9 wulan, nambah sajian cilik lan bisa dadi perawatan panas. Sampeyan bisa ngombe jus tomat kanthi lengkap ing diet bocah sawise 3 taun.

Jus tomat minangka antioksidan, efek sing migunani ing pembuluh getih lan nyegah kanker. Jus iki kaya serat, mula migunani kanggo gangguan bangku lan masalah pencernaan.

Amarga jus tomat minangka produk alergen, mula ora dituduhake kanggo bocah-bocah nalika ngalami penyakit alergi.

 

Banana jus

Utawa, nektar gedhang, sing ngemot puree pisang, banyu lan gula. Pisang uga dilebokake ing panganan bayi sawise 6 wulan. Pisang ngemot akeh kalium lan nyegah banget kanggo masalah konstipasi lan usus ing bocah.

Peach lan apricot jus

 

Jus iki ngemot beta-karoten lan kalium, serat. Dheweke normalake proses usus, amarga ora ana pulp. Amarga legi saka woh-wohan kasebut, mula ana gula tambahan. Amarga jus iki bisa nyebabake reaksi alergi, mula ora disaranake kanggo bocah-bocah ing umur kurang saka 1 taun.

Jus anggur

Jus manis sing gampang disiyapake ing omah nalika musim. Perlu dielingi amarga kandungan glukosa lan fruktosa kanthi jumlah akeh ing grapes, jus iki akeh banget kalori. Lan senadyan kasunyatane pancen bisa nglegakake keluwen, panggunaane kudu tliti kanthi tliti kanggo bocah-bocah sing nandhang bobote. Jus anggur migunani, ngemot akeh vitamin lan unsur tilase, nanging gula bisa nyebabake proses fermentasi bebarengan karo panganan susu, sing sugih ing pola diet bocah. Amarga gula bisa ngrusak enamel untu, mula dianjurake kanggo bocah sawise 2 taun lan disaranake ngombe sedhot.

Waluh jus

Waluh, kaya wortel, sugih ing karoten lan bisa marakake kulit kuning, mula ora asring nggunakake jus waluh. Produk iki ngemot akeh kalium, magnesium, B vitamins - nggawe tenang lan nyuda proses psikoemosi. Jus iki bisa ditrapake sawise 6 wulan, sadurunge diobati kanthi termal. Jus waluh mentah, kayata jus pisang, disajikake ing bentuk puree waluh minangka bagean saka jus liyane utawa diencerke banyu.

Nanas jus

Woh iki kalebu kategori eksotik, mula ora dianjurake kanggo bocah-bocah ing umur 3 taun. Amarga jus ora disenengi ing rekomendasi ahli nutrisi lan bocah, kalebu ing komposisi jus multifruit, lan jus mung kasedhiya kanggo wong diwasa. Manfaat nanas kanggo nambah level hemoglobin ora bisa ditolak, lan anemia ora umum ing antarane bocah-bocah. Mula, aja nglirwakake jus multikomponen.

Orange jus

Jus jeruk misuwur banget, amarga kasedhiya komersial lan kanggo produksi omah. Jeruk minangka sumber vitamin C, asam folat lan kalium. Jus jeruk nguatake pembuluh getih, nyuda tekanan getih, nambah nafsu makan lan ngrangsang gerakan usus. Mung ing kene tingkat alergenis ing jus jeruk dhuwur banget, lan asam kasebut bisa nyebabake mukosa lambung bocah. Luwih becik ngenteni 3 taun sadurunge ngenalake jus iki menyang bocah.

Ninggalake a Reply