Apa sing istimewa babagan asparagus lan cara masak?

Paragraf

 

Ana 2 jinis utama asparagus: putih lan ijo. Asparagus putih minangka salah siji sing tuwuh ing sangisore lemah, ora nyebabake suryo srengenge nembus. Iki duwe rasa sing luwih alus tinimbang sing ijo, nanging kandungan vitamin sing luwih murah amarga sawetara vitamin mung dibentuk ing sangisore srengenge. Asparagus ijo iku ora aneh, mula luwih populer lan murah.

Apa sing istimewa babagan asparagus lan cara masak?

Asparagus dianggep minangka sayuran serbaguna sing cocog karo pasugatan, salad, lawuh, lan jajanan liyane. Lan amarga kalori sing kurang, disaranake nalika diet lan nyelehake kilogram ekstra. Bisa gumunggung karo pirang-pirang nutrisi liyane.

  • Ngemot macem-macem vitamin, unsur mikro lan makro sing migunani, protein, karbohidrat, mineral, lan serat.
  • Normalake pembekuan getih, nyegah pembentukan tumor ganas.
  • Ndhukung nada otot jantung, normalake tekanan getih, efek positif ing penglihatan, amarga konten ing produk kasebut fosfor lan beta karoten.
  • Kajaba iku, asparagus apik kanggo wanita ngandhut - ningkatake perkembangan janin sing apik ing rahim; laktat laktat.
  • Sayuran mbantu subur - duwe efek sing nyenengake lan ngasilake keseimbangan hormon dadi normal.
  • Ningkatake perawatan cepet kanggo prostatitis lan diabetes.

Cara masak asparagus

Asparagus panggang

Panganan sing apik kanggo meh cepet masak - enak, sehat, lan kurang kalori. Sampeyan mbutuhake: asparagus - 1 kg, lenga zaitun - 1 sendhok teh, butter - 2 sendhok, uyah, mrico - kanggo ngicipi kecap - 2 sendhok cuka balsamic - 1 sdt

Asparagus wisuh banjur garing. Ing panci lebur butter, adhem nganti suhu ruangan. Ing butter adhem, lebokake kecap lan cuka balsamic, aduk. Asparagus gerimis karo minyak zaitun banjur dilebokake ing a baking lembar, wenehake uyah lan mrico secukupe, panggang ing oven 190 derajat sing wis digawe panas 12 menit. Siap gerimis asparagus nganggo saus balsamic.

Apa sing istimewa babagan asparagus lan cara masak?

Aku saranake masak sup asparagus, kanthi ajaib nggabungake asparagus lan Jamur. Spaghetti karo asparagus minangka pilihan sing apik nalika mangan utawa mangan sing pengin dimasak kanthi enak lan cepet. Kesel karo topping biasane - resepake resep kanggo risotto sing digawe soba lan asparagus.

More about mupangat kesehatan lan asparagus maca ing artikel gedhe kita.

Ninggalake a Reply