Popcorn - ing omah: 2 cara kanggo ngrampungake

Popcorn bisa dimasak ing gelombang mikro utawa ing kompor ing omah. Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh biji jagung khusus, uyah, gula, sayuran lan mentega, rempah-rempah - kabeh gumantung saka rasa sampeyan.

Brondong gelombang mikro

Tuang minyak sayur ing mangkuk popcorn, lebokake jagung lan aduk nganti kabeh biji ditutupi karo film minyak. Saiki lebokake kacang ing siji lapisan lan gelombang mikro sajrone 3 menit.

Popcorn ing kompor

Tuang minyak sayur menyang panci nganggo tutup sing kenceng lan panas. Priksa cemlorot minyak kanthi mbuwang siji gandum menyang njero. Yen wis dibukak, tambahi pari-parian ing wajan. Aduk kanthi cepet lan tutup. Nalika jagung pecah, copot saka panas, sawetara kernel isih bakal dibukak ing lenga panas, mula aja nganti mbukak tutup kanthi tiba-tiba.

 

Bumbu

  • Popcorn kudu asin panas, sampeyan uga bisa sprinkle karo jamu lan rempah-rempah.
  • Gula bubuk bakal nggawe popcorn manis, sampeyan bisa musim karo jus lan zest saka jeuk apa wae.
  • Sampeyan bisa nyelehake brondong karo karamel, masak kanthi geni sing kurang saka banyu, butter lan gula.

Ninggalake a Reply