Apa Adolf Hitler minangka vegetarian?

Ana mitos nyebar ing Internet manawa Adolf Hitler minangka vegetarian sing ketat lan pengacara kewan sing semangat. Informasi iki asring digunakake dening para mungsuh vegetarian kanggo nuduhake predisposisi vegan lan vegetarian tumrap agresi lan diskriminasi. Nanging, aja pracaya kabeh sing ditulis ing sumber daya Internet sing diragukan. Adolf Hitler pancen nyoba tetep ing panganan adhedhasar tanduran.

Nanging, alasane dudu prinsip etika lan tresna marang kewan, nanging mung mrihatinake kesehatane. Fuhrer ngalami wedi banget ing penyakit lan pati. Kaya sing sampeyan ngerteni, konsumsi panganan daging sing asring banget minangka penyebab utama kanker kanker. Ing taun 1930-an, Hitler ngerteni kesehatane saya parah lan nyoba nglakoni gaya urip sehat, kalebu matesi konsumsi daginge.

Nanging, upaya kasebut pancen durung sukses, amarga Adolf ora bisa nolak sosis Bavaria favorit. Miturut rekomendasi dokter, Hitler uga mangan ati, iwak, lan panganan istimewa liyane. Uga ana bukti manawa Adolf Hitler seneng karo macem-macem ilmu oriental. Amarga kepengin banget ngerti ide superman, Hitler nyengkuyung teori yen panganan daging bisa ngrusak awak manungsa. Nanging amarga motivasine mung ngrawat awake dhewe, kabeh upayane kanggo pindhah menyang diet adhedhasar tanduran ora sukses. Dadi, apa Adolf Hitler pancen dadi vegetarian?

Ana desas-desus yen Hitler minangka aktivis hak kewan. Nanging, yen ditliti kanthi rinci filsafat lan politik Hitler, mula bakal jelas yen iki adoh banget. Kanggo prajurit SS, kekejeman tumrap kewan minangka norma - para anggota Hitlerjungand, miturut program pendhidhikan, nggedhekake kewan ingon supaya bisa mateni dheweke kanthi tangan sing ala. Mula, dheweke sinau ora kejam babagan rasa lara lan panandhang saka “ras sing asor.” Saka prajurite, Hitler nuntut ngobati sing paling endhek, miturut panemume, bangsa, kaya kewan.

Iki negesake maneh yen perasaan lan urip kewan Fuhrer ora peduli apa-apa. Minangka kesimpulan, bisa disimpulake manawa Adolf Hitler pancen ngupayakake ngetrapake panganan vegetarian, amarga dheweke ngerti yen iki bakal mbantu dheweke ngindhari akeh penyakit lan ngresiki awak lan pikiran. Nanging, Hitler ora bisa diarani perwakilan vegetarianisme, amarga Adolf ora sukses ngilangi daging ing panganan kanthi lengkap lan permanen. Lan, mesthine kudu dielingi kawicaksanan Wétan, sing ujar manawa "dadi vegetarian ora ateges dadi wong spiritual, nanging dadi wong spiritual tegese dadi vegetarian."

Ninggalake a Reply