Cara nggawe tetes watuk
 

Batuk kasar mesthi ora nyenengake. Dheweke nyebabake tenggorokan, nggawe napas dadi angel, lan ngganggu turu sing normal ing wayah wengi. Sampeyan bisa ngatasi obat kasebut kanthi bantuan obat utawa metode perawatan alternatif. Salah sijine yaiku tetes batuk krasan, sing gampang digawe dhewe mung sawetara menit.

Panganan & swasana ngajak sampeyan nggawe lollipop miturut resep penulis Elena Gabaidulina, spesialis kuliner, pencipta lokakarya seni karamel "Caramelena"

A:

  • 300 gr. Gula
  • 100 ml Banyu
  • 1 tsp Apple cuka sari utawa cuka meja, saka 4% nganti 9%
  • lemon jus utawa duduh kaldu apel.
  • 1 gr. Lemah rempah-rempah: kapulaga, ketumbar, jahe, kayu manis, kunir.
  • 5 lembar. Anyelir. 

Preparation:

 

1. Menyang pot stainless steel kanthi volume nganti 1,5 liter. tuang gula. Panci sing dienggo nduweni sisih dhuwur utawa medium sing dhuwur. Lan supaya ora jembar banget ing sisih ngisor, amarga gula bisa murub. Aja njupuk diameter luwih saka 16 cm.

2. Geser alon-alon nganggo banyu ngombe sing adhem utawa duduh kaldu apel sing wis disiapake (asas masak compote - karamel bakal luwih aromatik). Kabeh gula kudu teles lan sisa banyu ing ndhuwur gula kudu 1cm.

3. Priksa manawa aduk gula kanthi becik, jupuk saka sisih ngisor nganggo tongkat kayu (tongkat kanggo sushi sampurna) banjur pasang ing panas sing paling dhuwur.

4. Masak nganti umob, banjur tambah cuka.

5. Sawise cuka, kita nambah rempah-rempah sing ditemtokake (kabeh utawa milih). Elinga yen sawetara rempah-rempah dikontraindikake kanggo bocah-bocah ing umur 3 taun, waca contraindications bahan kasebut kanthi teliti. Sampeyan bisa nambah pewarna panganan, luwih becik gel, tinimbang garing, amarga warna garing bisa uga ora larut. Nanging tanpa pewarna, amarga rempah-rempah, caramel bakal duwe warna kuning kuning.

6. Tambah jahe utawa jus lemon, bakal menehi rasa pedhes ing batuk karamel.

7. Caramel dimasak nganti umpluk kandhel kandel, saka 15 nganti 20 menit kanthi volume 300 gram gula. Kesiapan dicenthang nganggo tongkat kayu: kudu aduk karamel nganggo tongkat lan cepet diturunake menyang segelas banyu adhem. Yen karamel ing tongkat angel lan ora nemplek ing gelas, wis siyap.

8. Bisa diwutahake menyang cetakan silikon sing bisa tahan suhu saka 165 derajat. Utawa - tuangake bunderan cilik ing kulit putih. Sampeyan uga bisa nyemprotake gula es ing rimmed baking sprei, rata lan gaweni bolongan cilik nganggo driji utawa tongkat. Banjur pour caramel langsung menyang bolongan kasebut.

9. Pengin nggawe karamel ing tongkat? Banjur sawise diwutahake menyang cetakan silikon utawa ing parchment lan njupuk sethithik, lebokake tongkat kayu ing karamel.

Sampeyan bisa nyimpen karamel ing kulkas utawa ing papan sing adhem lan adhem ing bungkus utawa ing kothak sing ditutup yen karamel ditaburi gula bubuk.

 

Ninggalake a Reply