Cara njaga untu supaya sehat lan putih

Untu sing kuwat banget dudu ngimpi, nanging gegayuhan sing bisa dipikolehi. Dina Wanita wis ngerti manawa njaga untu ing kondisi sing sampurna bisa ditindakake tanpa biaya lan gaweyan sing ora perlu. Sampeyan mung kudu nyathet sangang aturan penting.

Cara njaga untune supaya tetep sehat

Ora preduli carane akeh dokter gigi sing nindakake riset, asile dadi siji: penyebab utama inflamasi ing rongga lisan yaiku plak gigi. Lan ora gampang banget kanggo nyingkirake. Sikat, permen karet, lan sikat obat iku penting, nanging ora penting. Plak bisa dikalahake kanthi sikat biasa, sing utama yaiku ngetutake 9 aturan.

  1. Sampeyan kudu nyikat ora mung untu, nanging uga ilat lan pipi. Bakteri akumulasi ing kene kanthi aktif kaya untu.

  2. Sikat untu kudu diganti saben telung wulan. Ganti odhol sampeyan uga rutin.

  3. Ganti odhol sampeyan kanthi rutin. Awak wis biasa karo sawetara bahan aktif lan ora bisa dingerteni.

  4. Sikat untu sawise sarapan esuk lan sadurunge turu sore.

  5. Atur aturan kanggo mbilas cangkeme sawise mangan - utamane sawise panganan sing legi. Kanggo iki, banyu kosong cukup.

  6. Gunakake floss gigi kanggo ngilangi puing-puing panganan. Pencet gigi bisa nyuda membran lendhut.

  7. Gunakake permen karet sawise mangan yen pengin. Nresep racun-racun lan ngilangi plak alus saka untu. Sing utama yaiku ngunyah ora luwih saka 15 menit.

  8. Gunakake bilasan antibakteri yen bisa.

  9. Goleki irigasi oral. Kanthi efektif ngresiki papan ing antarane untu lan lipatan periodontal. Tekanan banyu pulsa sing kuat nyepetake permen karet, ningkatake sirkulasi getih.

Apa sing mbebayani lan apa sing apik kanggo untu

Panganan sing pas

Sing paling penting, untu kita butuh kalsium. Unsur kimia iki nyedhiyakake kekuatan enamel. Jumlah kalsium sing cukup ditemokake ing produk susu, iwak, kacang buncis, bit, bayem. Banyu sing kita ngombe lan sing nyiyapake kabeh produk sehat iki uga penting. Pay manungsa waé kanggo iki.

Supaya untu kuwat, dheweke kudu dilatih. Mangan sayur-sayuran lan woh-wohan sing angel asring luwih asring: ngethok wortel lan apel.

Ombenan sing mbebayani

Apa sing luwih mbebayani untu - teh utawa kopi? Nyatane, kalorone, uga jus berry, anggur abang lan minuman liyane sing ngemot pigmen pewarnaan. Nanging, dheweke ora ngrusak enamel untu, nanging mung noda plak. Sing paling ala yaiku omben-omben karbonat. Iki ngemot asam fosforat, sing "narik" enamel untu.

Bantuan Dokter waos

Saka wektu ke wektu, untu, sanajan uga sing sehat, butuh perawatan profesional. Iki diwenehake dening ahli higienis. Dheweke bakal ngresiki, mbusak tartar lan nutupi untu nganggo senyawa pelindung khusus sing paling ora suwene nem wulan. Nanging aja putih maneh untune nganggo senyawa sing ngemot hidrogen peroksida. Efek apa wae mengaruhi kekuwatan untu.

1 Komentar

  1. Бул соонун жана пайдалуу кеңештер экен аябай жакшы болду рахмат 😊😊🤍

Ninggalake a Reply