Panganan sing ora bisa dipangan wanita hamil
Panganan sing ora bisa dipangan wanita hamil

Napsu wanita hamil lan pilihan rasa diganti luwih saka 9 wulan. Sawetara kombinasi panganan kaget. Lan yen calon ibu ngrasakake rasa seneng nalika "diet", mula dheweke bisa dingapura. Nanging sawetara panganan, sanajan kepinginan banget kanggo mangan, ora diidini.

Sanajan kasunyatan manawa sawetara dokter ngidini sawetara sithik anggur kanggo wanita hamil, ing tahap wiwitan ora mung ora dikarepake, nanging uga mbebayani. Sajrone tetenger utama kabeh organ lan sistem, alkohol bisa nyebabake kelainan perkembangan bocah. Ing trimester kaloro lan kaping telu, diijini ngombe anggur kanthi "simbolis", nanging penting yen produk kasebut alami lan ora beracun. Yen ora mangu, luwih becik ngenteni karo ngombe alkohol nalika meteng.

Penyayang sushi suwene 9 wulan kudu ora mangan - iwak mentah bisa dadi akeh masalah. Bisa nyebabake listeriosis, sing bakal ngganggu perkembangan intrauterine janin. Sajrone meteng, sampeyan mung kudu mangan panganan sing dianggep panas, kalebu daging lan endhog. Sampeyan bakal duwe wektu kanggo seneng endhog utawa carpaccio sawise nglairake.

  • Panganan biasa digawe saka susu

Ora mungkin wanita hamil nggunakake panganan susu sing durung dipasteurisasi. Lali babagan mbah-mbah sing wis kabukten ing pasar spontan lan keuntungan sing nyata susu - risiko infeksi usus lan salmonellosis mundhak.

Seafood bisa nyebabake keracunan parah, sing bakal nyebabake dehidrasi awak wanita hamil lan ancaman lair prematur utawa kurang cairan amniotik kanggo bayi. Kajaba iku, panganan laut sing asin bakal nambah rasa ngelak, lan awak wanita sing wis bengkak ora bakal bisa ngatasi beban - ginjel uga bisa nandhang sangsara.

Jamur sing tuwuh ing alam bébas nglumpukake racun ing awake dhewe, lan ora ana persiapan sing bisa ngilangi racun-racun sing mbebayani tumrap sapa wae. Lan jamur minangka produk sing angel dicerna, lan cukup akeh masalah saluran pencernaan nalika meteng. Sing diidini mung nggunakake jamur-jamur tiram, champignon.

Ninggalake a Reply