3 aturan: cara menehi pakan kanggo ibu sing lagi ngopeni
3 aturan: cara menehi pakan kanggo ibu sing lagi ngopeni

Ana akeh pitakon babagan nutrisi kanggo wanita sing pisanan dadi ibu. Panyengkuyung lan lawan diet "panganan" khusus nambah ambigu, nyiram ibu sing bingung karo bantahan sing abot saka loro-lorone.

Durung suwe iki, rumah sakit bersalin nerbitake dhaptar panganan terlarang sing nyengsemake, mula biyunge ora duwe barang soba bubur tanpa unsur vitamin lan tilak sing ana ing woh-wohan, sayuran lan panganan susu.

Nganti saiki, ora ana watesan sing ketat, amarga wis kabukten manawa nutrisi global ora mengaruhi ruam bayi hormonal utawa pembentukan kolik ing bayi. Sawetara ibu mangan apel, lan anake turu kabeh wengi tanpa kuatir, ibu liyane mbayar sepotong zucchini ing wengi sing ora turu.

Nanging, iki ora ateges sampeyan bisa mangan kaya sadurunge, tanpa menehi diskon kanggo nyusoni. Kanggo ibu sing nembe digawe, ana sawetara aturan sing kudu ditindakake ing panganan sawise nglairake.

Aturan 1. Sithik

Ora ana sing ngerti kepekaan panganan sing ana ing jagad iki. Mula, mesthine kanggo miwiti, sampeyan kudu miwiti panganan sing ora abot sing ora nyebabake kembung utamane ing ibu. Yen sampeyan ngerti yen bocah turu kanthi tentrem lan ora ana sing nganggu, sawise sawetara dina, lebokake sawetara produk anyar lan tambahake menu nganggo sayuran vitamin lan woh-wohan.

Sampeyan bisa miwiti nganggo kukus lan rebus, uga panganan panggang, kanthi ganti dadi bahan mentah. Sayuran lan woh-wohan kudu musiman lan wilayah sing sampeyan dununge. Luwih becik nyingkirake eksotik.

Secara bertahap nambah sawetara panganan susu lan lemak - butter, asem krim.

Panganan alergi uga dilebokake kanthi bertahap, diwiwiti kanthi siji gigitan. Lan ing reaksi negatif sing paling cilik ing bayi, enggal dipecat nganti sawetara minggu.

Aturan 2. Moderasi

Sanajan kasunyatan manawa bayi sampeyan menehi reaksi sing apik kanggo produk tartamtu, ngerti langkah kasebut lan aja mriksa bayi babagan jumlah panganan sing dipangan. Yen ora pour pour madu, mula sampeyan ora prelu ngidinake luwih saka rong sendok teh saben dina.

Utamane ngindhari panganan sing mbebayani - permen, glepung, lemak, goreng, asap, karbonat ombenan, amarga napsu tuwuh lan kurang turu, nanging konsumsi energi ora saya tambah, lan iki bakal nyebabake bobot awak ora luwih apik.

Aturan 3. Bhineka

Nutrisi ibu sing kudu ngaso kudu akeh lan macem-macem. Apa gunane siji oatmeal lan sawetara krupuk? Kahanan psikologis bakal ganti saya parah lan rasa seneng ibu bakal sirna. Lan bayi ora bakal duwe cukup vitamin lan mineral sing dibutuhake kanggo tuwuh lan perkembangane.

 

Diet kudu ngemot lemak, protein lan karbohidrat sing sehat sing bakal nyedhiyakake energi lan sistem sistem hormon bisa pulih sawise meteng stres lan babaran.

Ninggalake a Reply